SEGRE

OLI PRESENTACIÓ

El clúster ja ha venut el 40% del seu oli a 25 euros el mig litre

Projecte per agrupar productors amb el major dels estàndards de qualitat || Compromís per modernitzar Pinyana al portar el degoteig a l’Horta de Lleida

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, tasta l’oli de la nova marca Suo Tempore.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, tasta l’oli de la nova marca Suo Tempore.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Globalleida va presentar ahir en societat el Clúster de l’Oli i el seu oli sota la marca Suo Tempore, un oliva verge extra elaborat 100% amb olives arbequines amb els majors estàndards de qualitat i que compta a més amb el suport dels tècnics de l’IRTA. Els artífexs d’aquesta nova marca són els productors de la Cooperativa La Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d’Arbeca, membres del Clúster de l’Oli de Catalunya.

El president del clúster i de la cooperativa de la Granadella, Ramon Barrull, va explicar que el Suo Tempore és un projecte nou que es basa en una marca paraigua amb estàndards de qualitat avalats per l’Institut de Recerca i Tecnològia Agroalimentàries (IRTA) per servir de “locomotora no només de les comarques de les Garrigues sinó de productors de tot Catalunya”.

En el primer any d’aquest oli s’havia previst una producció de 3.000 botelles de mig litre amb un preu de 24,95 euros cada una, de les quals s’han venut ja el quaranta per cent. A part de les mateixes botigues dels productors, aquest oli es pot trobar a la venda a través d’Amazon. Els principals mercats d’aquest oli prèmium són el Benelux, els Estats Units i el Japó.

A l’esmentat acte, que es va celebrar al Parador de Lleida, van acudir la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, acompanyada del regidor de Lleida Joan Queralt i de l’alcalde de les Borges Blanques i vicepresident de la Diputació, Enric Mir, entre d’altres.

La consellera també va visitar el Canal de Pinyana, on es va comprometre a continuar amb la modernització del reg una vegada s’iniciïn les obres a les més de 1.200 hectàrees de l’Horta de Lleida. Aquesta obra està licitada per més de 9 milions, dels quals Agricultura finançarà el 60% i la resta, els regants. Està previst que les obres s’iniciïn al setembre. Després d’abordar aquest sector, el prioritari serà portar l’aigua per degoteig o aspersió a unes altres 1.500 hectàrees de Corbins, Vilanova de Segrià, la Portella, Benavent i Torre-serona i construir la conducció per gravetat des del Salt de Canet. Modernizar Pinyana costarà prop de 40 milions.

tracking