SEGRE

EMPRESA GESTIÓ

Vilodi Fruit de Tàrrega presenta concurs de creditors al jutge

Va tancar les instal·lacions al públic a principis d’any i va acomiadar els treballadors || El grup fructícola va arribar a facturar 12 milions anuals fa una dècada

Exteriors de la nau de Vilodi a Tàrrega, ahir.

Exteriors de la nau de Vilodi a Tàrrega, ahir.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 6 de Lleida ha declarat en concurs de creditors l’empresa hortofructícola Vilodi S.A., establerta a Tàrrega, segons consta en una interlocutòria datada l’11 de març passat. Concretament, el procediment concursal iniciat és voluntari, la qual cosa significa que va ser la mateixa mercantil la que va presentar la petició per conformar-lo abans que ho fessin els creditors. En paral·lel, a més del concurs de creditors de Vilodi S.A., també s’ha acordat l’obertura d’un altre procediment concursal per a la mercantil Vilodi-Fruit S.L. Fonts pròximes a l’empresa van explicar ahir que el tancament de la companyia es va produir d’un dia per l’altre, de forma totalment precipitada, fa un parell de mesos.

Segons ha pogut saber SEGRE, els responsables de Vilodi van convocar els treballadors a una reunió a última hora de la tarda en què els van dir que l’endemà no feia falta que tornessin ja que l’empresa tancava immediatament. Si bé el motiu es desconeix, clients habituals van assegurar que en els últims mesos no hi havia tant moviment de gent a les botigues. A Tàrrega, Vilodi té una gran nau a l’avinguda de Cervera, al costat de l’antiga N-II, i una botiga al cèntric carrer de Santa Anna. A més, també compta amb instal·lacions a la capital del Segrià. La notícia del tancament de l’empresa va sorprendre els veïns de Tàrrega, ja que es tractava d’una firma coneguda a la ciutat amb una important trajectòria.

Vilodi S.A., dedicada a la producció, comercialització i distribució de fruites i hortalisses, entre altres activitats, es va fundar el 1979. Per la seua part, Vilodi-Fruit S.L. va nàixer el 1998.

Fa tot just una dècada, el Grup Vilodi, que estava integrat per mitja dotzena de firmes, facturava 12 milions d’euros anuals i comptava amb una plantilla de 120 persones que, durant la campanya fructícola, arribaven a ser el doble. També va tenir la patent sobre el tatuatge de les fruites. Els orígens de la companyia es remunten al 1916, quan Bautista Vilà Bodí, oriünd de la localitat castellonenca de Borriana, va iniciar l’activitat empresarial en l’hortofructicultura.

tracking