SEGRE

RAMADERIA BALANÇ

La forta demanda xinesa estira a l'alça la cotització del porc

La pesta porcina a Àsia fa preveure unes bones exportacions || Els preus de Mercolleida, a nivells del setembre del 2017

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí a Lleida.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les previsions que va fer la indústria càrnia, a mitjans del mes de març passat, en què s’augurava que el 2019 podria convertir-se en un exercici positiu gràcies, en gran manera per la situació i la demanda del mercat xinès, sembla que s’estan complint. Els problemes generats per la pesta porcina africana (PPA) a la Xina han forçat el sacrifici de milions de porcs al gegant asiàtic, mentre que la demanda xinesa segueix a l’alça. Això s’està veient repercutit en els preus de la llotja de referència, que és Mercolleida. Així doncs, aquesta setmana el tauler de preus ha marcat una cotització d’1,371 euros per quilo de carn de porc, xifra que suposa un augment de 0,011 euros per quilo.

En comparació amb les cotitzacions del mateix període de temps de l’any passat (inicis del mes de maig), representa un augment del 19,63 per cent, quan va marcar un preu d’1,156 euros per quilo. A més a més, si es fa un repàs a les cotitzacions històriques, no es troben preus tan alts fins a principis de setembre de l’any 2017, quan el quilogram de carn de porcí cotitzava a la llotja de Mercolleida a 1,389 euros per quilo.

Interporc revela un lleuger augment del consum de carn de porc a les llars espanyoles el 2018

Recentment, com va publicar SEGRE, el departament d’Agricultura dels Estats Units preveu que la producció de porcs a la Xina descendeixi aquest any al nivell més baix dels últims disset exercicis, al voltant d’un 10 per cent. Això podria provocar un creixement proper al 8 per cent de les exportacions a nivell mundial de carn de porcí. Però no només això, segons indica l’informe semestral del ministeri d’Agricultura nord-americà. La demanda de carn de porc xinesa pot repercutir també en altres tipus de carn, com la de boví o l’aviària, amb augments de fins al 3 per cent.

D’altra banda, segons la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), la carn de porc ha estat l’única de totes les classes de carn que ha experimentat un lleuger increment en consum a les llars estatals, amb un augment del 0,8 per cent respecte a l’any anterior i el de carns congelades, per la seua banda, un 6,9 per cent.

tracking