SEGRE

La collita de fruita de pinyol a Lleida creixerà un 28% aquesta campanya

Europa registrarà un increment del 10% en la producció de préssec i nectarina en comparació amb el 2018

El fòrum Interprunus.

La collita de fruita de pinyol a Lleida creixerà un 28% aquesta campanyaAfrucat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La producció de fruita de pinyol a les comarques de Lleida creixerà enguany un 28% en comparació amb el 2018, que va ser un any marcat per les gelades i les pedregades, però un 5,6% menys que el 2017. La previsió de la pròxima campanya és superar les 486.000 tones, segons les dades que s'han donat a conèixer aquest dijous durant l'Interprunus, el fòrum internacional del préssec i la nectarina, organitzat per Afrucat, que s'ha celebrat a la capital del Segrià.

A banda de l'augment de la collita, també hi ha previst un increment del 10% en el cost de la mà d'obra a causa de l'actualització del salari mínim interprofessional. Tot això en una campanya marcada pel pla d'arrancades de fruita de la Generalitat

En l'àmbit europeu s'espera que la producció de préssec i nectarina pugi un 10%, amb més de 3 milions de tones. Pel que fa a Catalunya, es preveu que la producció augmenti un 27% en relació al 2018, amb prop de 521.000 tones.

UP reclama defensar a Europa els interessos de l'agricultura familiar

D'altra banda, Unió de Pagesos ha instat aquest dijous a les forces polítiques que concorren a les eleccions europees del 26-M a defensar interessos de l'agricultura familiar. L'organització agrària considera que les eleccions europees "posen en joc el model agrari" i, per això, reclama una Política Agrària Comuna (PAC) "adreçada als professionals", un "reforç de la presència dels productes agroalimentaris de la Unió Europea a través de l'etiquetatge" i "una revisió dels acords comercials per lluitar contra la competència deslleial". Unió de Pagesos aposta per una política comercial "que preservi el model productiu europeu a través dels principis de la preferència comunitària, la reciprocitat i la precaució".

tracking