SEGRE

LECTORS DEMANDES

Els agricultors miren a Europa

Les organitzacions agràries reclamen que la UE ha de preservar el pagès professional || En ple procés de la reforma de la PAC que preveu retallades per al nou període

Imatge d’arxiu de la recol·lecció del panís en una finca d’Ivars d’Urgell.

Imatge d’arxiu de la recol·lecció del panís en una finca d’Ivars d’Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les organitzacions agràries han llançat durant aquesta campanya a les eleccions europea propostes a les diferents forces polítiques per aconseguir una reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027 que estigui dirigida als professionals agraris, amb una revisió dels acords comercials per lluitar contra la competència deslleial i amb una defensa de la procedència dels productes amb la utilització d’un etiquetatge que informi el consumidor de la procedència del producte. Guanyi qui guanyi el proper 26 de maig, la retallada de fons per a matèries d’agricultura i ramaderia està gairebé assegurada amb un descens dels ajuts directes d’un 7,3%.

Des d’Unió de Pagesos clamen que la PAC reservi els pagaments als agricultors professionals, és a dir, els que perceben almenys un 25 per cent dels ingressos de l’activitat agrària, amb l’excepció d’aquells que cobrin una ajuda anual de 1.250 euros o menys. En aquesta línia es mou també ASAJA, que bsuca que els beneficiaris d’aquests ajuts siguin productors i ramaders. JARC, per la seua banda, matisa que aquests ingressos han de ser d’almenys un 50 per cent de l’activitat econòmica.

Entre les mesures que defensen el sector agrari, destaca la de la regulació de mercats amb un etiquetatge clar que garanteixi la procedència dels productes i que permeti als consumidors estar informats i apostar per un consum responsable que posi de manifest la tasca d’agricultors i ramaders i permeti reconèixer els processos de producció de tercers països tenint en compte les limitacions que imposa la Unió Eurpoea.

També busquen millorar la gestió en les crisis dels mercats europeus i que se simplifiqui la burocràcia per accedir als ajuts més ràpidament.

tracking