SEGRE

ENOLOGIA MOSTRA

Agramunt, capital del vi

DVins marca un nou rècord a l’arribar fins als trenta-cinc expositors || La setena edició dedica la ruta enologicocultural en espais del municipi que daten del segle XIX

La ruta enologicocultural va penjar el cartell de complet amb més de trenta participants. A la foto, a la plaça del Mercadal.

La ruta enologicocultural va penjar el cartell de complet amb més de trenta participants. A la foto, a la plaça del Mercadal.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt es va convertir ahir en la capital del vi i la gastronomia de proximitat. Ho va fer amb la celebració de la mostra DVins, que en la setena edició va comptar amb la xifra rècord de trenta-cinc expositors, que van oferir 130 varietats de vins i caves. Com a novetat, va participar en el certamen un expositor de licors. La jornada, que la meteorologia va respectar i que va organitzar l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura, es va completar amb actuacions musicals, animació infantil, espectacle de teles acrobàtiques i el 45è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

Encara que la mostra DVins es va celebrar a la tarda i la nit, les activitats van començar al matí amb la tercera ruta enologicocultural, en la qual els més de trenta participants van descobrir diferents espais d’Agramunt que daten del segle XIX, com la plaça del Mercadal, construïda fora de les muralles; Cal Siscar al carrer Sant Joan, la casa d’una de les famílies més importants del municipi, que va quedar en ruïnes després dels bombardejos de la Guerra Civil si bé encara conserva l’antic celler, i la plaça del Pou, un dels primers punts a urbanitzar-se quan la capital del Sió surt fora de les muralles.

La ruta va passar també per la travessia de l’Aspi, que conserva restes de bales de les guerres carlines. La visita es va completar amb maridatges de vins i aliments de cellers i productors locals i del territori com el vi Saó Blanc de Mas Blanch i Jové amb formatges Monber; el nou vi rosat i ecològic de Matallonga amb el pa de nous i panses de Forn Camats creat per a l’ocasió; el vi Banya Selecció de Matallonga amb empanades d’espinacs i panses de la Pastisseria d’Agramunt i el vi escumós Siós Brut Blanc de Noirs de Costers del Sió amb xocolate a la pedra de Jolonch.

tracking