SEGRE

EMPRESES NACIONS UNIDES

Objectiu: desenvolupament sostenible

Més de 13.000 companyies s’uneixen en favor del Pacte Mundial afavorit per l’ONU || Drets humans, normes laborals, medi ambient i anticorrupció, els grans pilars del programa

Fruits de Ponent, una de les firmes implicades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Fruits de Ponent, una de les firmes implicades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia té cada vegada més ànima, o almenys cada vegada són més els projectes i companyies que aposten per un desenvolupament sostenible en tots els camps, des dels drets humans i laborals fins al medi ambient passant per la lluita contra la corrupció. En aquest context s’emmarca el Pacte Mundial de les Nacions Unides precisament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que fa tot just uns dies va reunir a la ciutat de Lleida la Xarxa Espanyola, centrada en el sector agroalimentari.

El president d’aquesta xarxa, Àngel Pes, va explicar que els ODS són “l’agenda de la humanitat” i perquè sigui una realitat, l’element fonamental és el treball en aliances. El pacte és la iniciativa més important de responsabilitat social i desenvolupament sostenible del món, amb més de 13.000 signants de 164 països. Intenten canalitzar els esforços del sector privat per afavorir precisament els objectius, servir de marc pràctic per desenvolupar, implantar i divulgar polítiques i pràctiques de sostenibilitat corporativa. En aquest context, són importants les accions de divulgació i promoció, com la que es va celebrar a Lleida amb l’organització de Fruits de Ponent i en què van prendre part directius de diferents companyies líders, en aquest cas al sector de l’agroalimentació, com el cas Mahou San Miguel, Cajamar o Teresa Carles Healthy Food, a més de la mateixa cooperativa de segon grau amb seu a Alcarràs, que van explicar les seues experiències i inquietuds.

En el camp del medi ambient, el pacte representa un instrument de lluita en favor d’un planeta en perill. Les empreses hauran de mantenir un enfocament preventiu que afavoreixi el medi ambient. També han de fomentar iniciatives que promoguin més responsabilitat ambiental i afavorir el desenvolupament i la difusió de tecnologies respectuoses amb el medi ambient.

En aquest aspecte, com va avançar SEGRE, Fruits de Ponent va aprofitar la jornada per recordar la seua inversió d’1,5 milions d’euros en panells solars per proveir-se de tota l’energia que necessita el grup a les instal·lacions de la central de manipulació i tractament de fruites i verdures d’Alcarràs.

La xarxa agrupa 626 socis a l’Estat, el 48% dels quals, pimes Els objectius del Pacte són tan ambiciosos com necessaris i de moment la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides reuneix 626 socis, dels quals el 48% són petites i mitjanes empreses, el 38% grans companyies i un 14% són altres tipus d’entitats. En total, compta amb 1.491 entitats adherides.

tracking