SEGRE

AGRICULTURA COLLITA

Arranca a Lleida la campanya de recollida de fruita de pinyol

Arriben els primers temporers a la zona del Baix Segre || Obre la collita de nectarina després dels baixos preus de l’albercoc

Collita de les primeres nectarines en una explotació de Torres de Segre.

Collita de les primeres nectarines en una explotació de Torres de Segre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de recollida de la fruita de pinyol tot just acaba de començar a Lleida amb la nectarina, que ha donat inici a l’arribada dels tan necessaris treballadors temporals per a la collita de la fruita, mentre que la campanya de la cirera i de l’albercoc porta prop d’un mes. Francesc Pena, responsable nacional de fruita dolça d’Unió de Pagesos, va explicar que mentre que la cirera va començar la campanya amb un producció més baixa i que s’ha vist afectada per danys climatològics i, amb baixos preus que s’han anat recuperant, en el cas de l’albercoc no ha estat així i està arrossegant unes cotitzacions més baixes que en campanyes anteriors. D’altra banda, pel que fa a l’arrancada de la campanya de la collita de la fruita de pinyol, ja s’estan collint les primeres nectarines a la comarca del Segrià.

L’inici del gruix de la campanya a la província ha provocat l’arribada dels primers temporers procedents d’altres zones de l’Estat com Múrcia, treballadors que han vingut per a l’aclarida del préssec i de la poma i que ja connecten amb la campanya de la collita de les nectarines, segons Pere Roqué, president d’Asaja Lleida.

D’altra banda, segons Afrucat, a 31 de maig, s’estima que les existències en cambra de poma a Lleida estan al voltant de les 42.116 tones, un 86% més que el 2018, mentre que en peres, amb unes 8.849 tones, l’estoc és un 6 per cent més alt que fa un any.

Els empresaris asseguren complir el que s’ha pactat

Patronals de la fruita van assegurar ahir que la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 900 euros no és aplicable als temporers amb menys de 120 jornals, per la qual cosa aquests estan circumscrits al conveni del camp amb el cobrament de 6,34 euros nets l’hora més a la retenció del 4%. En aquest sentit, els empresaris diuen que no entenen les amenaces per part de Comissions Obreres sobre les possibles denúncies davant d’Inspecció de Treball.

tracking