SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

Les altes temperatures abrasen peres i pomes als camps del Baix Segre

Grans taques a les fruites per la radiació solar, i la situació podria empitjorar

Peres tacades per la radiació solar en una explotació de Massalcoreig.

Peres tacades per la radiació solar en una explotació de Massalcoreig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’onada de calor que fueteja tot Catalunya des de mitjans de setmana i que ha comportat temperatures extraordinàriament elevades a les comarques de Ponent ha provocat que apareguin taques en pomes i peres d’explotacions fructícoles del Baix Segre a causa, precisament, de la intensa radiació solar que ha rebut la fruita aquests últims dies.

El regidor d’Agricultura de Massalcoreig, Faustino Bieto, va explicar ahir que aquests exemplars s’han de retirar immediatament dels fruiters perquè, si comencen a gotejar, contaminaran els que no estiguin afectats i els faran malbé.

També comporten una despesa més elevada per al pagès, perquè es veu obligat a retirar un producte que després no pot vendre. Igualment, Bieto va advertir que la situació podria empitjorar perquè la calor intensa encara persisteix. “Tots els pagesos als quals he preguntat s’han vist afectats”, va subratllar Bieto. A més, les assegurances no cobreixen aquests danys per radiació a la fruita perquè no són “danys assegurables”. En aquest sentit, el responsable d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, va indicar que les assegurances no compensen aquestes pèrdues perquè només cobreixen “catàstrofes” com, per exemple, el granís.

tracking