SEGRE

AGRICULTURA

Fruits de Ponent planteja que Lleida capitanegi implantar l'Agenda 2030 en agroalimentació

Demana a les institucions que s’impliquin per donar una marca al territori

Josep Presseguer, Sebastià Escarp i Roberto Vallina, ahir a la seu de Fruits de Ponent.

Josep Presseguer, Sebastià Escarp i Roberto Vallina, ahir a la seu de Fruits de Ponent.ÒSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fruits de Ponent, empresa amb seu a Alcarràs (Lleida) i sòcia de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, ha plantejat aquest dijous a la Cambra de Comerç de Lleida que les empreses de la província del sector agroalimentari, acompanyades de les institucions, liderin la implantació del compliment d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marquen l’Agenda 2030 que, segons el seu parer, és una oportunitat per créixer i donar una marca al territori.

El director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, ha fet aquesta crida a la Cambra de Comerç de Lleida en la presentació de dades de Lleida de la Memòria Econòmica de Catalunya 2018 presentada la setmana passada a Barcelona i un monogràfic de l’Agenda 2030.

"Lleida compleix les condicions per encapçalar i liderar al sector agroalimentari i les indústries que li donen servei, hi pot haver una oportunitat per capitanejar i liderar la implantació dels ODS perquè se’ns situï al mapa, tenim la Universitat de Lleida (UdL), les cambres de comerç, Globalleida, entenc que la Generalitat i les entitats financeres haurien de sentir-se interpel·lats", ha afirmat.

Presseguer ha afirmat que el pla ha de ser "exquisit i d’estrella Michelin", que fer-ho pot situar al territori al mapa internacional, i ha plantejat com a mesures específiques campanyes de sensibilització i d’especialització a ajudar les empreses en com implantar el compliment dels ODS per aconseguir una marca.

"El consumidor el que vol és que les empreses, a més d’oferir un producte saludable, ofereixin un relat, saber d’on ha sortit, de quin territori i si l’empresa tracta bé els seus treballadors o té cura del medi ambient en general", ha remarcat.

La seua proposta ha estat ben acollida pel presidents de les Cambra de Comerç de Tàrrega, Carles Giribert, i de Lleida, Jaume Saltó, qui ha afirmat que el complimento dels ODS és un dels reptes que s’ha plantejat i ha avançat que entre tots intentaran conscienciar les empreses lleidatanes.

La responsable de la memòria econòmica, Carme Poveda, ha destacat que el 2018 l’economia lleidatana ha crescut un 2,5% "que és una taxa elevada i per quart any consecutiu creix l’ocupació a un ritme considerable amb un 2,4 i 2,6 en els últims quatre anys".

Poveda ha assenyalat que la demografia ha deixat de créixer, que la indústria és el sector que millor s’ha comportat en crear un de cada quatre llocs de treball, 1.100 dels 4.600, i que Lleida ha estat la província catalana en la qual el nombre de viatgers allotjats en hotel més ha crescut.

tracking