SEGRE

AGRICULTURA CONFLICTE

Els viticultors del Penedès confirmen que faran vaga

El dia 5, per la caiguda del preu del raïm || Pagesos i grans productors es comprometen a buscar una solució de futur

Viticultors del Penedès reunits amb la consellera Jordà, ahir.

Viticultors del Penedès reunits amb la consellera Jordà, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els viticultors del Penedès van decidir ahir mantenir la convocatòria de vaga per al proper dia 5 de setembre com a protesta per la caiguda del preu del raïm, que està un 30% per sota del que es va pagar en la verema de l’any passat.

L’anunci el van donar conjuntament Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès al final de la reunió que, amb la mediació de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, van mantenir amb representants de Freixenet, Codorníu, Vallformosa i diverses cooperatives a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), a Vilafranca del Penedès. Malgrat mantenir la mobilització, tant uns com d’altres van sortir amb bones sensacions de la trobada. I és que les parts es van comprometre a tornar a asseure’s després de la verema, segurament al novembre, per “treballar junts pel futur del sector”.

Productors i empreses del sector es veuran al novembre per “treballar junts pel futur”

D’aquesta manera, van manifestar la voluntat de trobar una solució al desequilibri entre l’oferta i la demanda, que es troba en l’arrel de la caiguda dels preus. “Avui no es tractava de mercadejar amb els preus i sí d’aconseguir el compromís de tots els agents amb el territori”, va manifestar Jordà.

La consellera també va avançar que mantindrà pròximament una reunió amb el ministre d’Agricultura en funcions, Luis Planas, a qui reclamarà “coresponsabilitat” per les autoritzacions per plantar més hectàrees de vinyes.

D’altra banda, Isabel Vidal, representant de JARC, va lamentar els preus que s’estan pagant pel raïm en aquesta verema, encara que va admetre que “no es pot arreglar en una campanya el que porta molts anys anant malament”.

En paral·lel, l’empresa Juvé&Camps va anunciar dimecres passat que pagarà entre 0,60 i 0,75 euros per quilo de raïm a l’actual campanya, lluny dels 0,30 euros que volen pagar altres grans empreses. “Sempre hem volgut posar en relleu el territori, la viticultura de la regió i el raïm de qualitat per garantir un producte de prestigi”, va manifestar en un comunicat.

tracking