SEGRE

AGRICULTURA LLOTGES

El porcí manté el preu més elevat de l'any gràcies a la forta demanda de la Xina

Segons indica Mercolleida, que estrena president i ratifica el conseller delegat || La llotja aposta per incrementar la seua presència internacional i aprova un pressupost de 896.800 euros de cara al 2020

Un moment del consell d’administració de Mercolleida.

Un moment del consell d’administració de Mercolleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El porcí manté en aquests moments el preu més alt de l’any, i contradiu així el comportament històric de les cotitzacions. Aquestes solien començar a baixar a mitjans d’agost fins a finals d’octubre, un moment en què la retallada acostumava a situar-se entre els 15 i els 20 cèntims d’euro per quilo viu. Tanmateix, aquesta tendència s’ha trencat per dos raons claus. La primera i més important és la forta demanda del mercat xinès, país que s’ha vist obligat a sacrificar tants animals com té Europa al cens en la seua lluita contra la pesta porcina africana. Un altre factor, més local però també important, és la irrupció al mercat del que serà l’escorxador més gran d’Europa, que aquest estiu ha començat a treballar en proves a Binèfar.

Així ho va explicar el conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, que ahir va ser ratificat al càrrec a consell d’administració que va celebrar la llotja. El tinent d’alcalde de la Paeria Paco Cerdà és el nou president, que va remarcar que Mercolleida és una empresa que funciona, amb reptes importants i amb el reconeixement al mercat agrari. Per això, va destacar que “ho hem de posar en relleu i destacar la transcendència que té al sector mundial”. Precisament, un dels objectius de la llotja lleidatana és aconseguir incrementar la presència als mercats europeus, especialment a França, Alemanya i Holanda, i també en l’àmbit global, amb informació sobre la Xina i els Estats Units. Mercolleida ja és referent en l’europeu i vol traduir aquest lideratge en altres mercats, amb una visió més àmplia quant a informació globalitzada per obtenir reconeixement internacional.

Mercolleida preveu tancar l’exercici d’aquest any amb un resultat positiu de 80.000 euros

La junta d’accionistes de Mercolleida va presentar una proposta de pressupost per al 2020, amb un previsió d’ingressos de 896.800 euros, dels quals 435.800 corresponen als serveis de llotja i 461.000, a altres ingressos d’explotació. Les despeses s’estimen en 800.000 euros, amb un superàvit de 96.800 euros. Aquest any preveu un benefici de 80.000 euros, derivats d’uns ingressos de 885.000 i unes despeses de 805.000 euros.

tracking