SEGRE

PORCÍ ESTADÍSTIQUES

La cabanya de porcí de Lleida creix un 8 per cent respecte a l'any passat

Segueix posicionada com la primera de l’Estat davant d’unes bones perspectives d’exportació || Les granges lleidatanes superen els 4,5 milions d’animals

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una explotació de porcí a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida, amb unes prometedores perspectives d’exportació a mitjà termini, segueix sent la potència número 1 de porcí de l’Estat, molt al davant d’altres províncies com Osca o Saragossa, al representar el 14,89 per cent del total de la cabanya porcina de l’Estat, segons les últimes dades publicades pel ministeri d’Agricultura referents al mes de maig, encara provisionals. Segons el ministeri, el maig d’aquest any les comarques de Lleida comptaven amb una cabanya de 4.538.578 animals, cosa que representa un 8 per cent més que fa un any.

A l’Estat es van comptabilitzar 30.460.514 animals, i Osca és la segona província de l’Estat amb més cabanya, amb 3.836.838 animals, un 18,2 per cent menys que a Lleida. Saragossa compta amb 2.795.539 animals i en quart lloc hi ha les granges de la província de Barcelona, amb 1.957.688 porcs.

Quant a la distribució de les granges de Lleida, dels 4,5 milions d’animals, 1,58 milions corresponen a garrins, la qual cosa representa un 27,5 per cent més que el mes de maig del 2018; 305.508 verres reproductores, un 2,35 per cent més, i els animals d’engreix, amb 1.683.244 animals, representen a penes un 0,7 per cent més que un any enrere.

La Unió Europea (UE) creu que hi haurà un augment de la demanda de carn de porc de la Xina a causa de la crisi sanitària que pateix per la pesta porcina africana. Així, preveu que s’impulsaran les exportacions entorn d’un 20% i els preus el 2019 pujaran, cosa que beneficiarà la producció lleidatana.

UP demana que s’aclareixi el cas de pesta porcina a Macedònia Unió de Pagesos va demanar ahir a les autoritats europees i espanyoles que facin tot el possible per aclarir la confiscació per part de les autoritats de Macedònia del Nord de més de 21 tones de carn de porc espanyola infectada per la pesta porcina africana (PPA) a la frontera amb Bulgària.

tracking