SEGRE

Agricultura pagarà 218 milions dels ajuts directes de la PAC abans del 6 de desembre

Imatge d’arxiu d’una explotació de fruiters de les comarques de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una explotació de fruiters de les comarques de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha anunciat a les organitzacions agràries que durant la primera setmana de desembre es pagarà conjuntament la totalitat màxima permesa dels ajuts directes dissociats a la producció sol·licitats aquest any a través de la DUN (Declaració agrària) 2019.

Tots els beneficiaris de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i del règim de petits agricultors cobraran el percentatge màxim dels ajuts de la PAC, tal i com preveu la normativa comunitària. Aquest percentatge està previst que sigui del 95%. El 5% restant es pagarà un cop s’hagi fet, com cada any, la validació dels límits pressupostaris.

Aquest pagament d'un total de 218 milions d'euros, que inclou la pràctica totalitat de les sol·licituds dels ajuts directes dissociats de les DUN 2019, es pot fer un cop finalitzats els controls estrictes i curosos, de la totalitat dels expedients tal com marca el reglament comunitari, i que han estat realitzats amb l’esforç del personal del DARP, les entitats col·laboradores, ramaders i pagesos.

D’aquesta manera, el Departament fa que els diners dels ajuts directes dissociats de la PAC arribin el primer dia possible del mes de desembre, en el seu 95% de l’import, al sector agrari català. Catalunya serà una de les regions europees que pagarà abans l’import màxim permès, tal com es va fer en la campanya passada. La resta de pagaments d’ajuts directes associats, tant agrícoles com ramaders, es realitzaran durant el primer trimestre del 2020 tal com es fa cada any. En total, es preveuen pagar més de 265 milions d'euros al sector agrari corresponents als ajuts directes.

tracking