SEGRE

LABORAL EMPRESA

El Govern ja busca un comprador o inversor que eviti que Sada tanqui

La consellera Àngels Chacón vol “discreció” per facilitar la negociació || Cricursa, propietària de Vidres Viola i Cristec, preveu crear cent llocs de treball nous

La consellera Chacón, ahir, després de visitar els serveis territorials d’Empresa a la capital del Segrià.

La consellera Chacón, ahir, després de visitar els serveis territorials d’Empresa a la capital del Segrià.ISMAEL CHIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ja busca compradors o inversors que evitin el tancament de l’escorxador Sada de Lleida, que suposaria la destrucció de 250 llocs de treball directes i comprometria els llocs de treball indirectes que depenen de l’activitat de la planta propietat de Nutreco. Així ho va afirmar ahir la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, que també va demanar “discreció” per facilitar que les negociacions arribin a bon port. “Cada vegada que hi ha alguna empresa en crisi o en perill de crisi, la nostra obligació és aportar tan aviat com puguem possibles compradors o inversors”, va explicar. En paral·lel, el comitè d’empresa de Sada es va reunir ahir de nou amb representants de CCOO i UGT per preparar mobilitzacions de cara a la setmana que ve. En aquest sentit, el ple de la Paeria votarà dimecres una moció contra el tancament de la planta propietat del grup neerlandès SHV. Coincidint amb aquest fet, els treballadors de Sada i familiars es concentraran davant de la Paeria. A més, segons van reiterar fonts de CCOO, en funció de com vagi la reunió de dimarts amb l’empresa, que servirà perquè la direcció aporti la documentació que ha d’avalar l’ERO, les protestes que s’organitzin seran d’un tipus o un altre. D’altra banda, la reunió del comitè d’empresa amb els sindicats també va servir perquè CCOO i UGT mostressin el seu suport a totes les accions que es preparin des d’ara i que tindran com a únic objectiu aconseguir el manteniment dels llocs de treball i de l’activitat a l’escorxador. Les mateixes fonts van denunciar de nou la “mala gestió” de l’escorxador Sada de Lleida, que ha desembocat en la situació actual. En aquest sentit, van manifestar que “els problemes van començar quan la neerlandesa SHV es va quedar amb Nutreco. A partir de llavors es van adoptar decisions inadequades que el comitè d’empresa, no estant d’acord, va permetre amb l’objectiu que es mantinguessin els llocs de treball”.

En un altre ordre de coses, la consellera Chacón també va visitar ahir les instal·lacions d’Auna Glass, abans Vidres Viola, a la Sentiu de Sió, que va ser adquirida el març pel grup Cricursa, establert a Granollers i especialista en la producció de vidre corbat per a grans projectes. La titular d’Empresa es va mostrar “sorpresa pel nivell d’innovació” de les instal·lacions. Els responsables de Cricursa, segons van explicar ahir, confien que aquesta factoria, a més de Cristec de Balaguer, comprada el maig del 2018, permetin duplicar les vendes del grup, centrades en el mercat exterior, en un termini de dos anys i per aconseguir-ho encaren plans per ampliar la plantilla a les dos plantes en un centenar de persones.

tracking