SEGRE

ESNOTICIA

Oli a preus “ruïnosos” i UP demana treure del mercat 600.000 tones

La collita de la DO Garrigues es redueix a la meitat per les sequeres dels últims anys || La consellera d’Agricultura destaca la qualitat de l’oli de les Garrigues

512982_1.jpg

512982_1.jpgA.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la DO Garrigues, Enric Dalmau, va explicar ahir que la campanya de l’oliva “no ha estat gaire bona” i va apuntar que “hem degut fer la meitat de la producció, sobre els tres milions de quilos d’oli, quan el normal en la DO són uns sis milions”. Dalmau va assenyalar que “el que ha salvat la collita són els regs de suport”, respecte “a les sequeres que hem patit durant dos o tres anys”. Va apuntar que “tenim un altre hàndicap, que són els preus, que estan a un nivell ruïnós”. Va culpar d’aquesta situació “les grans produccions d’Andalusia”, que “estan arruïnant tot l’oli i els mercats d’Espanya i fins i tot del món”. També va assenyalar que “ens falta gent jove” i va apuntar que “el que venem envasat és rendible i la nostra obligació és treballar en aquesta línia, que és el que estem fent, i això també pot fer que molta gent jove vegi rendibilitat en la terra”.

Precisament, Unió de Pagesos va exigir ahir a l’Estat que demani a la Comissió Europea que s’apliquin mesures extraordinàries per pal·liar els baixos preus en origen, que consisteixen en ajuts per retirar 600.000 tones de producte per destinar-lo a finalitats no alimentàries, com la producció de biodièsel. Segons va denunciar UP, el sector pateix una greu crisi, reconeguda per Europa, que ja va activar l’emmagatzemament privat d’oli (ajuts per treure producte del mercat a l’espera de la seua recuperació). UP va alertar els consumidors que no es refiïn de les ofertes a preus “extraordinàriament baixos” d’olis etiquetats com a verge i verge extra, “perquè de vegades no compleixen els requisits establerts per estar etiquetats amb aquestes denominacions”. Per la seua part, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va presidir l’entrega de premis als millors ors verds de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques i va assegurar que “qui prova un dels vostres olis es converteix en consumidor per sempre”.

512982_2.jpg

512982_2.jpgA.L.B.B.

512982_3.jpg

512982_3.jpgA.L.B.B.

512982_4.jpg

512982_4.jpgA.L.B.B.

512982_5.jpg

512982_5.jpgA.L.B.B.

512982_6.jpg

512982_6.jpgA.L.B.B.

tracking