SEGRE

AGRICULTURA

Agricultura paga 5,4 MEUR dels ajuts directes associats al sector ramader i al conreu de l'arròs del 2019

Els sol·licitants dels ajuts al cultiu de l'arròs i a les explotacions d'oví i cabrum podran accedir al contingut de la seva resolució a partir d'aquest dilluns, 17 de febrer

Divendres, 14 de febrer de 2020. Amb cinc columnes de tractors i centenars de manifestants

Manifestació en defensa del camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va fer efectiu divendres el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats ramaders al sector oví i cabrum, per un import total de 3.249.783 euros a 934 ramaders. A la vegada, també va pagar el 90% dels imports dels ajuts directes associats al conreu de l'arròs a 1.433 beneficiaris per un import de 2.186.028 euros. Així mateix, la conselleria té previst començar a abonar els ajuts al sector de boví en les pròximes setmanes. Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de Política Agrària Comuna (PAC), estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Els sol·licitants dels ajuts al cultiu de l'arròs i a les explotacions d'oví i cabrum podran accedir al contingut de la seva resolució a partir d'aquest dilluns, 17 de febrer, a través de l'aplicació DUN, accessible en el web del Departament d'Agricultura. Altrament, el termini per a la presentació, si s'escau, de recurs d'alçada en relació amb aquest ajuts finalitza el 17 de març. Així mateix, els imports unitaris provisionals per superfície i per cap de bestiar es poden consultar en el document 'Imports unitaris ajuts associats, per hectàrea o per cap de bestiar'.

Agricultura recorda que la informació d'aquest pagament va acompanyada d'una visualització interactiva dels imports i beneficiaris de cada comarca, per cada una de les línies dels ajuts directes pagats, dels tres pagaments fets fins ara (2 de desembre del 2019, 24 i 31 de gener, i 14 de febrer del 2020). D'aquesta manera, el departament reitera la seva aposta per les dades obertes que s'afegeix a la publicació 'Radiografia de les explotacions agrícoles de Catalunya 2019'. 

tracking