SEGRE

AGRICULTURA CRISI

El camp demana reduir el 35% de la factura del gasoil

I que les assegurances tinguin en compte el canvi climàtic || Planas

Manifestació pel futur del camp, ahir, a l’A-49 a Huelva.

Manifestació pel futur del camp, ahir, a l’A-49 a Huelva.COOPERATIVAS AGRO-ALIMENTARIAS ANDALUZAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les organitzacions agràries demanaran una rebaixa del 35% a la factura del gasoil, que es redueixi l’IVA d’insummes i que es concedeixin bonificacions en la Seguretat Social, entre altres mesures, en les negociacions amb el Govern central. Així ho van anunciar ahir en un comunicat conjunt Asaja, COAG i UPA, que també pretenen aconseguir una exempció del 85 per cent en l’impost especial d’electricitat per als sectors ramaders. Tot això a fi de dissenyar un “pla de xoc urgent” que abordi la crisi de rendibilitat en la qual es veuen immerses les explotacions agràries.

I és que va confirmar ahir mateix el ministre d’Agricultura, Luis Planas, que les taules interministerials de negociació amb el sector agrari es reuniran la setmana que ve. Per ara, només té data la d’assegurances agràries, que serà dimecres. En aquest sentit, els representants del camp posaran sobre la taula la necessitat que les assegurances contemplin els contratemps extraordinaris derivats del canvi climàtic en unes condicions de preus raonables per als productors.

Una altra de les reivindicacions que van avançar ahir Asaja, COAG i UPA és que plantejaran a Planas que els aturats majors de 52 anys d’Andalusia i Extremadura puguin compatibilitzar el cobrament del subsidi amb un treball sense patir penalitzacions.

D’altra banda, el ministre Planas va posar el focus en el fet que Europa augmenti els requisits d’informació sobre l’origen dels productes.

I és que, reunits a la comissió de govern de Fepex, van constatar que l’alça del sou mínim ha comportat un “fort increment dels costos de producció” i “hi ha previsions de nous increments”.

En aquest sentit, fa cinc anys, l’SMI era de 655,20 euros, i en l’actualitat ha pujat als 950 euros.

Bonificacions per atenuar l’impacte en els costos de l’SMI Els productors i exportadors de fruites i hortalisses agrupats a Fepex van plantejar dimarts la necessitat que s’aprovin “modificacions i altres mesures” per atenuar l’impacte en els costos de l’increment del salari mínim interprofessional (SMI).

tracking