SEGRE

AGROALIMENTACIÓ CONGRÉS D?AECOC

La inversió en carn conreada en laboratori es dispara al món

Entre els punts febles, replicar el sabor de la tradicional i tenir un preu competitiu || La indústria càrnia busca formats per als nous tipus de llars

La taula redona amb representants de Vall Companys, Interporc, Cedercarne i Costa Brava.

La taula redona amb representants de Vall Companys, Interporc, Cedercarne i Costa Brava.E.M.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Biotech Foods, Iñigo Charola, va afirmar ahir al congrés AECOC de Productes Carnis i Elaborats, que s’ha celebrat a Lleida, que les inversions per a la producció de carn conreada al laboratori s’han duplicat cada any des d’en fa quatre i que aquest 2020 ja s’ha “duplicat el finançament que es va aconseguir el 2019”.

Charola ha destacat que aquesta inversió ja no només es dirigeix al desenvolupament de la tecnologia, sinó també a multiplicar la capacitat de producció, per la qual cosa va dir que “la carn conreada arribarà abans del que creiem”.

Els ‘mercaurants’, supermercats que ofereixen menjar, un negoci a l’alça a l’Estat

El repte de la carn conreada en laboratori és replicar el sabor i el preu de la tradicional, i alhora, d’aportar informació als consumidors perquè coneguin el producte.

Entre els se avantatges, va assenyalar que “requereix un 80% menys de terra, un 94 per cent menys d’aigua i un 76% menys d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle per a la producció; a més, evita el sacrifici animal i no comporta problemes relacionats amb la seguretat alimentària”, va resumir la directora científica de l’empresa, Mercedes Vila.

El fundador d’Heura, Marc Coloma, va assegurar que, si en l’actualitat la carn vegetal només representa l’1 per cent del mercat carni és perquè “les alternatives, fins ara, no han estat a l’altura” i es va mostrar convençut que els substitutius carnis acabaran sent rellevants al mercat i que el 2040 el 60 per cent de la proteïna consumida no serà d’origen animal.

El congrés va reunir els portaveus de Cedecarne, Vall Companys, Interporc i Costa Brava Mediterranean Foods en una taula redona en la qual van coincidir que en el futur, el percentatge de famílies monoparentals i de persones majors de seixanta-cinc anys anirà a més, de manera que fabricants i distribuïdors hauran d’adaptar les seues propostes de consum. També hi van participar el director d’operacions de Viñals Soler, Pol Viñals; el director de màrqueting de Grup Ametller Origen, Luca Tateo, i el responsable de Retail Knowledge d’AECOC, Pablo de la Rica, va presentar el debat i va destacar el paper que ha jugat el boom de l’entrega a domicili en l’expansió dels mercaurants, els supermercats que ofereixen menjar preparat i un espai per consumir-lo.

El congrés d’AECOC ha reunit a Lleida durant els dos últims dies quatre-cents professionals de les empreses càrnies líders en tot l’Estat.

tracking