SEGRE

COMERÇ CARN

La Xina obre ara les fronteres a productes de porcí de Litera Meat

La firma de Binèfar, entre els vuit nous establiments espanyols autoritzats || El ministeri assenyala que l’acord demostra que el mercat exterior funciona

Imatge d’arxiu d’una explotació porcina a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una explotació porcina a Lleida.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administració General de Duanes de la República Popular de la Xina ha autoritzat vuit nous establiments productors de carn i productes carnis espanyols a exportar el mercat xinès, entre els quals es troba Litera Meat, de Binèfar, segons va informar ahir el ministeri d’Agricultura. Aquesta decisió, va apuntar el titular del departament, Luis Planas, és important per al sector agroalimentari espanyol, sobretot “en aquests moments en què no només és necessari garantir el proveïment alimentari, sinó també que el comerç exterior agroalimentari funcioni amb normalitat”.

Amb aquesta autorització, es compleix l’acord al qual es va arribar a les reunions que es van mantenir a Pequín el maig del 2019 entre el ministeri i les autoritats de Duanes del govern xinès. En aquestes trobades també es van impulsar altres expedients d’exportació per a productes agroalimentaris d’Espanya.

Al llarg dels últims anys, Espanya ha anat escalant posicions fins a convertir-se el 2019 en el primer exportador de carn de porc i productes carnis de porcí a la Xina, al davant d’Alemanya, Brasil, Estats Units o Dinamarca.

Si bé abans del mes de maig del 2019 el nombre d’empreses autoritzades era només de vint-i-vuit, des d’aquesta data s’han produït noves autoritzacions, i en l’actualitat són cinquanta-set firmes autoritzades, amb la qual cosa també s’ha duplicat el nombre de companyies espanyoles exportadores al mercat xinès. Aquestes xifres reflecteixen la “magnífica relació”, segons assenyala el ministre, entre les dos administracions i el bon clima de col·laboració i confiança, que permet anar ampliant la llista de productes i el nombre d’establiments autoritzats per exportar. La Xina és una de les destinacions clau de les exportacions agroalimentàries espanyoles, que el 2019 van aconseguir els 2.038 milions d’euros, amb un increment del 48,1 per cent en relació amb l’any anterior.

tracking