SEGRE

ESNOTICIA

Els avicultors calculen que avui sobra el 20% de producció de pollastre

El consum de les famílies no compensa la desaparició de la demanda turística || Necessitaran unes sis setmanes per poder adaptar l’oferta de les granges

Les granges avícoles lleidatanes tenen més de 13,5 milions de places de pollastres i gallines.

Les granges avícoles lleidatanes tenen més de 13,5 milions de places de pollastres i gallines.FEDERACIÓ AVÍCOLA CATALANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector avícola català, en què Lleida és la província líder, calcula que en aquests moments pot sobrar entre un 15 i un 20 per cent de la producció, una situació que provoca no només la caiguda de preus, sinó greus problemes a les granges a l’hora de poder treure els animals. Així ho explica el president de la Federació Avícola Catalana (FAC), Joan Anton Rafecas, que urgeix a adoptar mesures per part de l’Administració davant de la crisi que afecta el sector, que necessitarà entre cinc i sis setmanes almenys per poder tornar a equilibrar l’oferta amb la demanda actual.

Explica que el sector planifica la producció en previsió d’una demanda del sector turístic que comença habitualment el mes d’abril fins al setembre, els dos inclosos. Aquest mercat ha quedat a zero, igual que el del sector de la restauració en general. En un primer moment, quan es van dictar les normes del confinament de la població per intentar frenar l’expansió del coronavirus, la demanda de les famílies es va disparar, però ja s’ha normalitzat i deixa veure amb tota la cruesa la crisi del sector.

Els animals en moltes granges s’estan passant de pes, la qual cosa agreuja el problema per a un sector d’escorxadors i industrial preparat per a dos tipus d’animals: del voltant d’1,7 quilos per a pollastres rostits i de fins a 3,2 quilos en aquells destinats a la venda després de l’especejament.

En aquest sentit, demanen mesures a les administracions catalana i espanyola, en aquest cas a través de la interprofessional Propollo, com ajuts a l’emmagatzemament de carn congelada, la reducció de la càrrega impositiva al sector i altres de suport a l’exportació.

Les últimes cotitzacions de la Llotja de Bellpuig se situen en 1,15 euros el quilo de pollastre groc i en 0,79 en el cas del blanc. La FAC adverteix que sempre es tracta d’animals no passats de pes, sinó aquell que pot anar al canal de venda tradicional de carnisseries i polleries. El cost s’estima en 0,9 euros.

tracking