SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre, preocupat per conjugar salut i campanya fructícola

Alerta per l’increment de la població i per la possible importació de casos || Per la seua part, agricultors insisteixen que troben problemes de mà d’obra

Aitona ja fa dies que ho té tot preparat en cas de necessitat de confinaments.

Aitona ja fa dies que ho té tot preparat en cas de necessitat de confinaments.AJUNTAMENT D’AITONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La preocupació als municipis que ja han començat, encara que sigui de forma incipient, la campanya de la fruita, es dispara aquests dies entre la por de la possible importació de casos amb el personal que arriba a les diferents localitats i la necessitat econòmica que la recollida de la collita es registri amb la màxima normalitat possible.

Així ho expliquen a SEGRE alcaldes del Baix Segre, en especial després que les notícies que arribaven de l’escorxador de Litera Meat apuntessin a un elevat nombre de persones amb tests d’anticossos positius i tenint en compte que un nombre significatiu d’empleats viuen a la província de Lleida. Finalment, les proves PCR han reduït a quinze els positius a l’empresa oscenca.

Però el que preocupa especialment és el fet que en molts municipis ja han arribat centenars de persones, de l’ordre de dos mil temporers en pobles amb tot just 3.600, i on en plena campanya es preveuen pics de fins a 6.000. Per la seua part, ja han emprès la posada en marxa d’espais per poder atendre les necessitats d’atenció i confinament en cas que registri algun brot.

Entre els agricultors, a banda de l’aspecte sanitari, segueix preocupant les dificultats a l’hora de poder comptar amb la mà d’obra necessària. Un dèficit que en alguns municipis ha portat estudiants a tornar a la fruita com dècades enrere. Alguns agricultors apunten que possibles candidats a temporers tenen problemes per desplaçar-se a Lleida o no compten amb documentació i no se’ls pot contractar.

Tot plegat mentre les primeres estimacions apunten que la campanya d’albercoc a Espanya caurà un 15 per cent.

Litera Meat xifra en quinze els casos confirmats per proves PCR L’escorxador Litera Meat de Binèfar va informar ahir que els resultats de les proves PCR d’un total de 284 treballadorsconfirmen únicament quinze casos positius de coronavirus. L’empresa va estimar inicialment que prop d’un 2 per cent dels 931 treballadors testats podrien estar infectats i les proves PCR finalment els han situat per sota d’aquesta taxa, fins a situar-la en un 1,6 per cent de casos positius. Continuarà fent tests i formant la plantilla.

tracking