SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre ja té milers de temporers i tem possibles casos

Aitona denuncia comportaments incívics i ocupacions il·legals d’habitatges || Soses adverteix de certa relaxació de les mesures anticoronavirus del col·lectiu

Imatge de sis dels alcaldes participants ahir en una videoconferència.

Imatge de sis dels alcaldes participants ahir en una videoconferència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va assegurar ahir que ja han arribat a la població més de 1.400 immigrants amb la intenció de treballar a la campanya de la fruita. Va dir que s’estan registrant comportaments incívics i perillosos que poden generar nous contagis del Covid-19 ja que moltes persones es concentren al carrer sense mantenir les distàncies de seguretat. Va remarcar mals usos de les instal·lacions municipals al rentar-se a les fonts i a les dutxes de la zona d’autocaravanes. A més, va denunciar l’ocupació d’habitatges buits de particulars i bancs dels quals és difícil desallotjar-los, o pisos pastera on resideixen més persones de les legalment permeses. Pujol va indicar que ja s’ha hagut de desallotjar tres cases ocupades. Té por que en plena pandèmia es puguin registrar nous contagis. Va remarcar que aquesta mateixa situació es produeix en altres pobles del Baix Segre i va admetre que controlar-la serà molt complicat per als diveros ajuntaments.

Per la seua part, l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, va dir que uns quatre-cents temporers pernocten a la població, encara que són més els que treballen en els camps i centrals de la localitat, que arriba a doblar la població a la punta de la campanya amb fins a 2.200 treballadors forans. Marco està preocupada perquè té por d’una certa relaxació en mesures de seguretat, com l’ús de mascaretes o el manteniment de distàncies de seguretat just ara, que nens com persones grans tenen horaris per poder sortir. El personal ha arribat d’altres províncies de l’Estat, la majoria magrebins, però no els colombians, que ho feien amb avió.

Alcaldes del Baix Segre van mantenir ahir una videoconferència per analitzar la situació

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, calcula que entre el maig i el juny la localitat rep de 2.000 a 3.000 temporers, encara que en el moment àlgid de la campanya poden arribar a 5.000 i fins i tot 6.000, un increment que també és un evident focus de preocupació.

Demanen que els familiars puguin col·laborar en la recollida de fruita

La Federació d’ERC de Lleida reclama al Govern espanyol que permeti que els familiars directes dels empresaris agraris, fins al segon grau de consanguinitat, puguin col·laborar en la campanya de recollida de fruita d’aquest any, “fora del seu horari habitual de treball i de manera no remunerada”. El president de la Federació d’ERC a Lleida, Miquel Serra, assenyala que només a Ponent hi ha 2.148 explotacions de més de sis hectàrees que en la majoria dels casos són de titularitat de persones de mitjana o avançada edat, les franges més vulnerables al Covid-19. Aquest fet “agreuja encara més la seua indefensió davant de la imminent campanya”.

tracking