SEGRE

AGRICULTURA SECTORS

JARC apressa Torra a política agrària pròpia i les cooperatives, ajudes

El president es reuneix amb el sector agroalimentari per analitzar la situació || Unió de Pagesos insisteix a Hisenda perquè repari “errors” en l'IRPF

El president Torra, ahir en un moment de la reunió telemàtica amb el sector agroalimentari.

El president Torra, ahir en un moment de la reunió telemàtica amb el sector agroalimentari.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JARC-Coag va instar ahir el Govern a “definir el model agrari català, segons les especificitats del nostre territori i deixar de fer seguidisme de les polítiques europees”. Així ho va traslladar el president, Xavier Vela, al president de la Generalitat durant la videoconferència que Quim Torra va mantenir amb representants del sector agroalimentari. JARC-Coag va posar de manifest que aquest model “hauria d’estar enfocat als professionals i posar especial atenció als joves”.

D’altra banda, JARC va considerar “indispensable” un canvi de model de consum, que ha “de potenciar i valorar els productes catalans”, que “són d’una gran qualitat i diversitat” i “apostar per l’agricultura sostenible, amb un bon i efectiu aprofitament dels recursos”.

Per la seua part, la Federació de Cooperatives va reclamar al Govern “suport directe” a determinats sectors que estan passant una situació molt complicada per la pandèmia del coronavirus i l’estat d’alarma, com per exemple els sectors del cava i el vi, l’oli d’oliva o la planta viva, entre altres. Va alertar dels increments dels costos que hauran d’assumir les cooperatives per complir amb les mesures de protecció, com és el cas de les de fruita de pinyol.

Afrucat va destacar també a Torra l’increment de les despeses que patirà el sector de la fruita, com la majoria de sectors, a causa de l’aplicació de protocols més estrictes però també, i de manera molt important, per la pujada de les taules salarials pactades fa uns dies entre Afrucat, UGT i CCOO. Aquesta pujada en el conveni dels treballadors de les centrals serà del 6 per cent.

En un altre ordre de coses, Unió de Pagesos va insistir tant al departament com al ministeri d’Agricultura que es corregeixi el conjunt d’“oblits i errors “detectats en l’ordre ministerial HAC/329/2020, de 6 d’abril, pel qual es redueixen per al període impositiu 2019 els índexs de rendiment net aplicables en el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF per a les activitats agràries afectades per diverses circumstàncies excepcionals, ja que, altrament, es veuran sotmeses a suportar una càrrega fiscal injusta en l’IRPF del 2019.

tracking