SEGRE

ESNOTICIA

La xarxa dispara la venda d'oli

Les cooperatives de la DO Les Garrigues troben en la venda online una via per vendre a domicili durant la pandèmia || Clients de Navarra, el País Basc, Astúries, Galícia, Madrid i Catalunya augmenten els encàrrecs diaris i suposen un bàlsam per reduir pèrdues

A l’agrobotiga de la cooperativa de Sant Isidre de les Borges els horaris s’han flexibilitzat amb les fases de desescalada.

A l’agrobotiga de la cooperativa de Sant Isidre de les Borges els horaris s’han flexibilitzat amb les fases de desescalada.ESMERALDA FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cooperatives productores d’oli de Lleida han trobat en la venda online un remei per pal·liar els efectes de la crisi sanitària provocada pel Covid-19. La majoria de les

agrobotigues han estat obertes des de mitjans de març, data en la qual va començar el confinament, ja que com a botigues d’alimentació es consideren un servei essencial. Tanmateix, el tancament d’escoles, bars i restaurants i també de les fronteres ha fet efecte en el sector, que acaba la campanya amb pèrdues.

No obstant, la venda online ha estat un bàlsam. Segons el president de la Denominació d’Origen Les Garrigues, Enric Dalmau, la pàgina web de la DO ha tingut en aquests mesos més de 60.000 visites sobretot de clients del Cantàbric, és a dir, Navarra, el País Basc, Astúries, a banda de Madrid i Catalunya. “S’ha fet el servei de comandes amb rebaixes en els costos de transport segons ha considerat cada cooperativa. Ha estat una manera de no estar parats perquè la venda directa al client local amb els límits imposats pel coronavirus era molt limitada”, va indicar.

L’agrobotiga de la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges és un clar exemple d’aquesta tendència. Segons els seus responsables, des del 25 de març al 25 d’abril les vendes s’han disparat més d’un 1.000% en comparació amb el mateix període fa un any.

“S’han fet descomptes de fins un 15% i campanyes de promoció en els mitjans i s’ha intensificat la col·laboració amb proveïdors.” En el cas d’aquesta cooperativa, amb els coneguts Germans Torres.

La cooperativa de la Granadella també ha experimentat un augment amb dos o tres encàrrecs diaris per portar oli a domicili a través d’internet. Segons assenyala el seu president, Ramon Barrull, també s’han fet descomptes d’un 10% que han animat les vendes.

Altres cooperatives, com la de Maials, han preferit continuar potenciant els canals tradicionals com la venda directa in situ, a supermercats i el servei a domicili a compradors habituals. A més, esperen que s’obrin fronteres per servir els encàrrecs a Itàlia i França. Calculen que deuen haver venut 300.000 litres, una mica menys que una campanya normal. El pas del pla de Lleida a la fase 1 ha animat les vendes i ha permès flexibilitzar horaris d’obertura de les botigues.

tracking