SEGRE

ESNOTICIA

Sindicats i Generalitat advoquen per no criminalitzar l'agroalimentació

Malestar entre empreses lleidatanes del sector al veure's assenyalades per la conselleria || Diputació, Paeria i consells apel·len a la prudència i donen prioritat a la salut

Imatge d’un escorxador de Lleida amb mesures de seguretat per als treballadors.

Imatge d’un escorxador de Lleida amb mesures de seguretat per als treballadors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats CCOO, UGT i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, van coincidir ahir que no s’ha de criminalitzar el sector de l’agroalimentació. Tot això, malgrat que les centrals sindicals han presentat denúncies contra algunes empreses a Inspecció, CCOO contra Avidel i UGT contra el Grup Jorge, relacionades amb discrepàncies pel que fa a les mesures de seguretat. Mentre que fonts dels treballadors apuntaven que al primer d’aquests escorxadors ahir s’estaven fent nous tests a personal, fonts de la companyia del Grup Vall Companys van dir que hi treballen sis-centes persones i se n’han registrat tres casos. Catorze companys que hi podien haver coincidit han donat negatiu, i van insistir en les mesures de seguretat que ha posat en marxa. Els sindicats van demanar més concreció al departament de Salut després d’haver assenyalat el sector, clau en l’economia de la província. De fet, algunes agroalimentàries consultades se senten tractades injustament amb la informació de dilluns de Salut al·ludint a “cadenes de transmissió” del coronavirus en firmes de la província.

Per la seua part, les administracions es van mostrar d’acord amb el fet que Lleida no avanci de moment en la desescalada. En aquest sentit, el president de la Diputació, Joan Talarn, va explicar que “davant de tot hi ha la salut” i va dir que “esperem avançar aviat”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va assegurar que “sigui quina sigui la decisió definitiva, estem parlant d’una setmana i ens continuarem guiant pel principi de prudència”. El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va dir que “no es perden uns dies, es guanyen per a més control de la pandèmia”.

Així mateix, el president del consell comarcal del Segrià, David Masot, va dir “respectar la decisió” encara que “ens dolgui” perquè “si no passem de fase és per alguna cosa”. El president del Pla, Rafel Panadés, va apuntar que han notat una “certa relaxació, que pot portar a aquesta situació”, i el seu homòleg a l’Urgell, Gerard Balcells, va indicar que “servirà perquè la gent entengui que el virus encara està actiu”. Al seu torn, l’alcalde de Solsona (Catalunya central), David Rodríguez, es va mostrar satisfet que el municipi avanci a la segona fase i va dir que el perill és que la gent no segueixi les mesures de seguretat.

tracking