SEGRE

RAMADERIA INDÚSTRIA

Adverteixen del risc de concentrar a la Xina les exportacions porcines

Aposta per diversificar mercats i productes

Imatge d’arxiu de porcs en una granja del Pla d’Urgell.

Imatge d’arxiu de porcs en una granja del Pla d’Urgell.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Empresarial de Carn i Indústries Càrnies (Fecic) ha advertit del risc que suposa per al sector porcí de l’Estat concentrar les exportacions a la Xina. I és que, segons dades d’aquesta patronal, el 35% de les exportacions de porcí espanyoles tenen com a destinatari el gegant asiàtic. D’altra banda, disminueixen els intercanvis comercials amb altres estats.

Davant d’aquest escenari, i en plena pandèmia de coronavirus, la Fecic va animar el sector a “reflexionar” sobre la focalització de les exportacions a la Xina i la conveniència de “diversificar productes i mercats per millorar els resultats de les exportacions de porcí a nivell mundial”. En aquest sentit, l’entitat va assenyalar que són mercats “interessants” els dels països nòrdics, el Vietnam, Singapur, les Filipines i Xile.

Fecic veu “interessants” els mercats nòrdics, el Vietnam, Xile, les Filipines i Singapur

D’altra banda, en el marc de l’assemblea general, que es va desenvolupar dimecres a la tarda de manera telemàtica, la patronal va ratificar les propostes enviades el mes passat al ministeri d’Agricultura per donar suport al sector. Així mateix, es va donar llum verda a les línies de treball sectorials de la patronal.

En un altre ordre de coses, la Fecic va presentar ahir a les empreses d’elaborats el seu nou model de promoció internacional basat en la transformació digital. El model, segons va explicar aquesta entitat en un comunicat, combina eines digitals i tecnologies avançades que facilitaran la difusió de les característiques de les empreses càrnies i dels seus productes. Entre aquestes hi ha el 3D, la realitat virtual o la realitat augmentada. Coincidint amb la setena reunió del Grup de Treball Internacional d’Elaborats, la Fecic també va presentar una nova versió del seu propi observatori internacional carni.

tracking