SEGRE

ESNOTICIA

Familiars i amics dels que han mort durant la pandèmia a Lleida van recordar ahir els seus estimats

Familiars i amics dels que han mort durant la pandèmia van recordar ahir els seus estimats || Es van mostrar reconfortats de poder compartir per fi el seu dolor

La família d’Enric Sirvent, en l’acte simbòlic final.

La família d’Enric Sirvent, en l’acte simbòlic final.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’emotiu homenatge d’ahir a la tarda a les víctimes del coronavirus a Lleida va fer que molts se sentissin acompanyats per continuar tancant una trista etapa de les seues vides en meitat de la pandèmia. El fet de no poder acomiadar-se de familiars i amics morts per les exigències de confinament i les restriccions a la mobilitat va deixar en ells un gran buit molt difícil d’omplir, una ferida profunda que triga a cicatritzar.

“Va ser molt dur no poder estar amb el nostre pare en els seus últims moments ni saber com se sentia, si va patir o què pensava, ja que ho va viure tot entre quatre parets sense rebre gaire informació de l’exterior, i entenem que l’equip mèdic no va poder ser amb ell tot el dia”, van explicar poc abans de l’acte Jordi i Núria Prats, dos de quatre germans que encara no han pogut retrobar-se per acomiadar-se del seu pare de manera conjunta. “Som aquí per fer el que no vam poder fer en el seu dia i creiem que petites coses com aquest acte et fan sentir una mica més a prop d’ell i de tots”, van concloure.

També membres de la família Adrover, la mare de la qual va morir en una residència, van assegurar que “un acte com aquest, en el qual molta gent ha patit una situació similar a la teua, et fa sentir acompanyat i t’ajuda a tancar etapes que han estat molt difícils”.

Durant l’acte al parc de la Mitjana, tres persones a les quals la pandèmia se’ls va endur algú molt proper, van explicar des del faristol de quina manera han viscut el dol aquests dies i van dedicar unes paraules a “tots els que van morir durant aquest maleït malson i no van poder ser acompanyats”. Es tracta d’Eva Tresánchez, Maricarmen de Arcos i Josep Guardia.

Durant la seua intervenció, Guardia va relatar amb serenitat la solitud amb què ha hagut de torejar el dol per la mort de la seua mare, fa ja més de dos mesos, al mateix temps que va assegurar sentir-se “molt alleujat de poder estar aquí compartint aquest moment amb tots vosaltres” i va agrair a les autoritats “la sensibilitat de fer un acte com aquest”.

“Gràcies a aquesta trobada el dol pot prosseguir el seu curs”, va dir. L’acte va servir a més per agrair als professionals sanitaris els seus esforços durant la pandèmia.

La família d’Enric Sirvent, en l’acte simbòlic final.

La família d’Enric Sirvent, en l’acte simbòlic final.MAGDALENA ALTISENT

La família d’Enric Sirvent, en l’acte simbòlic final.

La família d’Enric Sirvent, en l’acte simbòlic final.MAGDALENA ALTISENT

tracking