SEGRE

RAMADERIA ALIMENTACIÓ

La bona collita de cereal augura rebaixa de preus del pinso

La indústria preveu menor producció

Inici de la campanya cerealística a Lleida el mes de maig passat.

Inici de la campanya cerealística a Lleida el mes de maig passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Espanya tindrà en conjunt una collita històrica de cereal i a nivell mundial també s’augura una gran producció, una situació que es pot traduir en preus “més assequibles dels pinsos” al llarg d’aquest any. Així ho va explicar ahir el president de la Confedereación Espanyola de Fabricants d’Aliments Compostos per a Animals (Cesfac), Fernando Antúnez, al presentar el balanç d’activitat del sector de l’any passat i les previsions per a aquest exercici. Espanya s’ha convertit en primer productor europeu de pinsos, en què Lleida és una de les potències i també una gran zona de consum pel seu potent sector ramader. L’any passat es van produir a l’Estat 26.278.430 tones (+3,8%). Per aquest any, tenint en compte l’impacte del Covid-19, s’estima un descens que podria rondar el 2,85 per cent.

L’impacte se centra en els sectors ramaders, el consum dels quals està especialment lligat al canal horeca (hostaleria, restaurants i càtering). En aquesta línia, el sector del pollastre està especialment afectat per la caiguda del turisme. En el cas del boví, va indicar Antúnez, s’han registrat durant el confinament problemes a l’hora de la venda de les parts més nobles de l’animal, com les mitjanes i el filet.

En el cas del porcí, va destacar que representa el 42% de la producció de pinsos a Espanya. De cara al 2019 augura un manteniment de la producció amb més d’11 milions de tones de pinsos, en especial per al porc de capa blanca, en el qual la província de Lleida és líder en producció.

tracking