SEGRE

AGRICULTURA COLLITA

Les pluges castiguen el cultiu del pèsol a la Segarra

Calculen pèrdues de fins al 50 per cent de la producció || S'estén la producció al millorar les terres per a la sembra de cereal

Josep Castella mostra els efectes de l’aigua sobre el pèsol.

Josep Castella mostra els efectes de l’aigua sobre el pèsol.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excés d’aigua i els temporals de pedra han provocat pèrdues en el pèsol a la Segarra de més del 50 per cent de la collita. Segons va explicar ahir l’agricultor i alcalde de Torrefeta, Josep Castella, en una planta amb poca arrel l’excés d’humitat l’ha deixat molt tocada. A més les pluges de les últimes setmanes han estat també molt perjudicials, ja que han caigut quan s’estava a punt de collir.

Josep Castella té 16 hectàrees de pèsols que els sembra de forma rotatòria amb l’objectiu de deixar millorada la terra per al cereal. Explica que “sembrar cereal després d’una collita de pèsols pot proporcionar una diferència positiva de més de 1.500 quilos per hectàrea, una cosa semblant a la que passa amb la colza”.

El cultiu és rendible a partir dels 2.700 quilos per hectàrea, encara que pot arribar fàcilment a 4.000, “que és el volum que jo vaig assegurar”. Explica que fins a les últimes pluges la collita havia aguantat bé l’aigua, però aquestes van arribar just en el moment de la collita, cosa que va provocar que s’obrissin les beines que contenen els pèsols. Per a Castella les pèrdues oscil·laran entre el 50 i el 70% de la collita.

Aquesta setmana ha començat també la collita de cereal a la Segarra. Segons Castella la collita es presenta bona “es podrien recollir més de 5.000 kg per hectàrea que és gairebé un rècord en aquesta zona”.

tracking