SEGRE

AGRICULTURA NORMATIVA

Joves temporers obtenen dos anys de residència després de collir fruita

Moncloa els ofereix dos anys de permís de residència i de treball prorrogable a dos més si tenen de 18 a 21 anys || A Lleida se'n podrien beneficiar unes 50 persones

Temporer en una finca de Torres de Segre, el juny d’aquest any.

Temporer en una finca de Torres de Segre, el juny d’aquest any.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves migrants que van treballar al camp durant la pandèmia podran accedir a un permís de residència i de treball de dos anys, prorrogable per dos més. Així es desprèn d’una instrucció dictada ahir per la secretaria d’Estat de Migracions, en la qual estableix que els estrangers extracomunitaris de 18 a 21 anys que van ser ocupats en l’agricultura a l’empara del decret 13/2020 de 7 d’abril, amb el qual es tractava de cobrir el dèficit de mà d’obra agrària, podran demanar des d’avui fins al 30 d’octubre l’esmentada autorització de residència i treball. Aquesta serà vàlida a tot l’Estat. Segons van indicar a SEGRE fonts de la subdelegació del Govern espanyol a Lleida, a la demarcació es veurien beneficiats per aquesta mesura unes 50 persones.

Així les coses, el president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, va valorar positivament la iniciativa però va remarcar que és necessari buscar una solució per a tot el col·lectiu de migrants que no tenen regularitzada la seua situació i que cada any arriba a la recerca de treball en la fruita.

Arran d’això, va explicar que Asaja ha proposat a les administracions que els temporers que arribin l’estiu que ve a la capital del Segrià per a la campanya fructícola s’allotgin en cases prefabricades situades en terrenys propietat de la Paeria o a les mateixes finques. D’aquesta manera, es facilitaria l’allotjament del col·lectiu i disminuiria el trajecte entre els habitatges i els llocs de treball.

La demanda de fruites i verdures va pujar un 40% en el confinament

La demanda de verdures, hortalisses i fruites es va disparar durant el confinament fins en un 40% a causa que es van convertir en els ingredients “bàsics” de la dieta pels beneficis per a la salut, perquè es va cuinar més a casa i per la por a guanyar pes. Així ho va assenyalar ahir Pedro Egea, investigador d’IRI Espanya, en el marc del Congrés de l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), que se celebra a València. Egea va destacar que aquesta tendència a incrementar el consum de fruites, verdures i hortalisses s’ha mantingut després de la desescalada.

tracking