SEGRE

MEDI AMBIENT PLAGUES

Fumiguen 10.000 ha de boscos a Lleida contra la processionària

Agricultura porta a terme el tractament aeri en setze municipis de cinc comarques lleidatanes || Disminueix la superfície afectada greument per aquesta plaga

Aquesta setmana es fa el tractament a l’Alt Urgell i el Solsonès.

Aquesta setmana es fa el tractament a l’Alt Urgell i el Solsonès.AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agricultura ja ha començat la campanya contra la processionària del pi i s’actuarà durant les dos pròximes setmanes en setze municipis de sis comarques lleidatanes, en una superfície d’unes 10.000 hectàrees. Aquesta setmana es treballa a l’Alt Urgell i el Solsonès, i les seguiran l’Alta Ribagorça, la Noguera i el Jussà, segons va explicar el cap de Salut Ambiental del departament d’Agricultura, Jorge Heras. Els llocs on s’intervé són els més afectats per aquesta plaga a Catalunya. El tractament aeri, amb avió i helicòpter, vol rebaixar la població d’aquesta plaga, encara que aquest any s’ha constatat una disminució de la superfície afectada greument per la processionària gràcies a la persistència d’aplicar tractaments aeris de control durant els últims anys i per raons meteorològiques.

Per seleccionar les zones que s’havien de tractar s’ha tingut en compte paràmetres com el grau d’afectació durant l’any passat o l’impacte paisatgístic que té aquesta plaga al territori. El percentatge de les pinedes amb algun grau d’afectació per aquest insecte defoliador a Catalunya es manté entorn del 20%. El que segueix disminuint són les afectacions més greus, i les que provoquen les molèsties més importants pel que fa a salut, ramaderia, lleure i paisatge (que ja són inferiors a 20.000 hectàrees).

El 2016, les afectacions greus eren de gairebé 60.000 hectàrees; aquest any 2020, són de 13.300, segons les dades de la conselleria d’Agricultura. A Catalunya es tractaran en total 15.000 hectàrees.

Aquesta setmana es fa el tractament a l’Alt Urgell i el Solsonès.

Aquesta setmana es fa el tractament a l’Alt Urgell i el Solsonès.AGRICULTURA

tracking