SEGRE

INDÚSTRIA FRUCTÍCOLA

Zufrisa, participada per Indulleida i Nufri, paralitza la producció

L'empresa aragonesa només actua com a planta de recepció i logística de socis i proveïdors || Decisió unànime dels socis, en què les lleidatanes són majoria

Imatge d’arxiu de l’aragonesa Zufrisa, participada per les lleidatanes Indulleida i Nufri.

Imatge d’arxiu de l’aragonesa Zufrisa, participada per les lleidatanes Indulleida i Nufri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta d’accionistes de l’empresa de transformació de fruita aragonesa Zufrisa va decidir fa tot just uns dies per unanimitat paralitzar l’activitat industrial. La majoria del capital de l’empresa està en mans de les empreses lleidatanes Indulleida i Nufri i la decisió va ser proposada pel consell d’administració de manera unànime i va rebre suport de la junta també sense fissures, segons ha explicat la firma, que té la seua planta de producció a Calatorao (Saragossa).

La decisió té un caràcter temporal i els accionistes han apostat per dedicar en aquests moments la planta a la recepció i logística del producte fructícola dels socis productors i altres proveïdors. L’objectiu no és cap altre que “cessar l’activitat productiva per poder fer un gir en la tendència del compte de resultats dels últims exercicis”.

Poder fer un gir en la tendència del compte de resultats dels últims anys és l’objectiu

La firma aragonesa ja va passar moments especialment delicats l’any 2008, quan es va situar al límit del concurs de creditors, amb un deute de tres milions d’euros a 380 proveïdors que aglutinaven uns 1.000 agricultors.

Dos anys després, Indulleida va incrementar la seua participació a l’empresa amb la compra d’un 30 per cent del seu capital i passava a assumir-ne el control juntament amb Actel, un accionariat que es completava amb el govern aragonès a través de la seua empresa pública Sirasa, a més de les caixes rurals del Pirineu i de Terol. Amb el canvi d’accionistes al si d’Indulleida (Actel Grup va vendre la seua participació a Nufri), els socis lleidatans continuen sent majoritaris en la firma aragonesa, que compta amb prop d’una quarantena de treballadors fixos.

La vall del Jalón i Calatayud, a les quals la companyia donava servei de forma directa, sumen més de tres-cents milions de quilos de poma, pera, préssec, nectarina, pruna, cirera, albercoc i tomata, una xifra que dóna idea de la importància que representa per al sector agrari de la zona aquesta decisió.

L’activitat de Zufrisa, que té tres dècades d’experiència, se centra en l’elaboració i comercialització de purés cremogenats, sucs i sucs de concentrats de fruites, destinats a les empreses envasadores de sucs i nèctars de fruites. Les seues instal·lacions a Calatorao tenen una capacitat d’emmagatzemament en asèptic de 30.000 tones.

tracking