SEGRE

EMPRESA BALANÇ

Indulleida aprova ampliar el capital en 6,6 milions

Per afrontar un nou cicle, explica l'empresa || La fructícola d'Alguaire perd 2,3 milions d'euros en l'últim exercici

Vista de les instal·lacions d’Indulleida a Alguaire.

Vista de les instal·lacions d’Indulleida a Alguaire.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta general d’accionistes d’Indulleida va aprovar ahir, a proposta del consell d’administració, una ampliació de capital de poc més de 6,6 milions d’euros per “afrontar un nou cicle i revertir els resultats negatius obtinguts per segon any consecutiu”. Segons van explicar fonts de l’empresa, la fructícola d’Alguaire va perdre 2,3 milions d’euros en l’últim exercici, malgrat haver aconseguit un benefici brut d’explotació (ebitda) positiu. En aquest sentit, van destacar que, fins i tot sent un balanç negatiu, “aquests resultats ja mostren un canvi de tendència respecte a l’any anterior”, i van manifestar que confien a mantenir aquesta dinàmica a través de l’aposta per l’R+D i del desenvolupament de la nova estratègia comercial.

I és que, com va avançar aquest diari al febrer, Indulleida va aflorar pèrdues de 3,6 milions d’euros el 2019 després d’estar anys declarant beneficis.

Aquesta situació es va conèixer després que, el 2018, Nufri es convertís en el primer accionista de la companyia a l’adquirir les participacions d’Actel.

El forat va obligar a reestructurar el sistema de treball per poder operar a ple rendiment en vistes a doblar la producció, garantir la viabilitat d’Indulleida i mantenir els llocs de treball. Així, la fructícola ha estat treballant aquest 2020 “al màxim” i “les coses s’estan fent bé”, segons van assegurar a SEGRE fonts sindicals.

“Els directius són professionals i estan compromesos a tirar endavant l’empresa”, van afegir. Els treballadors van acceptar congelar-se els salaris l’any passat i van supeditar els increments de sou de 2020, 2021 i 2022 als resultats obtinguts per Indulleida en cada exercici.

tracking