SEGRE

AGRICULTURA COMPTES PÚBLICS

Unió de Pagesos reclama més de 56 milions per millorar els pressupostos d'Agricultura

Amb 8 milions per a la reconversió varietal de fruiters i prop de 19 per a assegurances, entre altres partides || Critica que el ministeri només rebi l'1,5% dels fons addicionals europeus per a la recuperació

Jaume Pedrós i Joan Caball van analitzar ahir els pressupostos per al ministeri d’Agricultura.

Jaume Pedrós i Joan Caball van analitzar ahir els pressupostos per al ministeri d’Agricultura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos considera clarament insuficients els 8.500 milions d’euros previstos en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2021 per al ministeri d’Agricultura i planteja una bateria d’esmenes per millorar-los en més de 56 milions. El líder d’UP, Joan Caball, va criticar a més que el ministeri amb prou feines rebrà l’1,5% dels fons addicionals previstos per la Unió Europea per a la recuperació econòmica, que representen 406,6 milions sobre el total de 26.634.

Entre les esmenes que planteja UP, es troba una partida de 18,7 milions per millorar el pla nacional d’assegurances agràries. Un altre aspecte especialment important per a Lleida és la demanda de destinar 8 milions per donar suport a la reconversió varietal de fruita dolça i cítrics i un altre milió per promocionar el consum de fruita de temporada. També en recull d’altres, com 3,5 milions per a investigació i desenvolupament del tractament de fems i purins, 3,93 per recuperar l’ajuda estatal per a fruita seca com l’avellana o l’ametlla, 18 milions més per millorar el finançament de l’Administració General de l’Estat als Programes de Desenvolupament Rural 2014-2020, 2,5 milions per determinar la representativitat de les organitzacions agràries i 737.190 euros per a la millora de la dotació per a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA).

UP defensa millores en la Seguretat Social, l’IBI rústic i l’IVA, a banda del gasoil professional

Caball va insistir que els pressupostos, tal com estan, són “insuficients” per fer front a les noves exigències del sector, com les relatives a la lluita contra el canvi climàtic. Va remarcar que no es poden demanar uns objectius sense posar-hi “recursos” i va recordar que, mentre que el pressupost general de l’Estat creix el 22,40%, en el cas d’Agricultura només augmenta un 10,47%.

El sindicat demana, a més, altres mesures, com un IVA reduït del 10% al conjunt de béns i serveis utilitzats en la producció agrària, millores en la Seguretat Social o l’adequació de la base imposable i liquidable de l’Impost de Béns Immobles rústic de les construccions indispensables per al desenvolupament de l’actividades agrària, a part d’un gasoil professional amb 0,021 euros per litre d’impost especial d’hidrocarburs, el mínim establert a la Unió Europea.

tracking