SEGRE

AGROALIMENTACIÓ CAMPANYA 2020-2021

La DO Garrigues espera guanyar ara clients amb internet i el telèfon

Nous canals per a l'oli a falta de fires i per les restriccions de mobilitat || La província produirà 8.500 tones, aproximadament 265 menys que l'any passat

Dos treballadores de la cooperativa d’Arbeca precinten botelles d’oli.

Dos treballadores de la cooperativa d’Arbeca precinten botelles d’oli.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La denominació d’origen les Garrigues confia a mantenir les vendes d’oli a la nova campanya malgrat la situació de pandèmia. Fins i tot, espera guanyar nous consumidors després de la bona acollida que en els últims mesos han tingut els canals de venda en línia. La conselleria d’Agricultura estima que la producció d’oli a la província podria situar-se aquesta campanya en les 8.500 tones, per sota de les 8.765 de la campanya 2019-2020. Des de fa dos setmanes les cooperatives ja disposen d’oli nou d’aquesta campanya per vendre.

El president de la DO Garrigues, Enric Dalmau, assegura que la venda en línia “ha vingut per quedar-se” i destaca la fidelitat dels clients de l’oli de la denominació, que malgrat el coronavirus han buscat altres vies per adquirir aquest producte. De fet, l’últim any les comandes realitzades a través d’internet i per telèfon a la Cooperativa d’Arbeca s’han multiplicat per cinc i ja representen el 33,5 per cent del total de les vendes d’oli.

Dalmau explica que malgrat la “incertesa” generada pel coronavirus, aquests dies estan notant “molta activitat” per telèfon i internet de clients interessats a comprar oli. En aquest mateix sentit, el director general de la cooperativa Arbequina, Sergi Millán, diu que han notat un lleuger increment de les vendes d’oli nou respecte a l’any passat, tant a través de la xarxa com de forma presencial. Aquesta campanya “guanyarem consumidors perquè servim molts clients nous”, va indicar Dalmau. Els esforços de la DO de cara a aquesta campanya se centren a créixer en aquest mercat, a falta de les fires especialitzades i de les restriccions de mobilitat que dificulten que els clients puguin desplaçar-se a la comarca a comprar l’oli.

Millán indica que fins al mes d’octubre les vendes que s’han fet en línia i per telèfon a la Cooperativa d’Arbeca han augmentat un 500% respecte a la campanya anterior i es mostra “esperançat” que aquestes vagin en augment. En concret, han passat de representar el 6,7 per cent dels 966.431 euros en vendes d’oli l’any 2019 a arribar fins al 33,5 per cent del 2020, amb unes vendes totals d’oli de 924.246 euros.

tracking