SEGRE

Afrucat demana tests massius per als temporers davant la falta de vacunes

El sector de la fruita demana al Govern que es faci càrrec dels cribratges i també que es facilitin equipaments per aïllar els positius

La roda de premsa dels responsables d'Afrucat.

Afrucat demana testos massius per als temporers davant la falta de vacunesAfrucat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de la fruita dolça vol fer testos massius de covid-19 a totes les persones que vulguin treballar a la campanya de la fruita i garantir que no hi hagi brots dins el territori. Així ho ha assenyalat el director general d'Afrucat, Manel Simón, que també ha demanat a l'Administració que es faci càrrec de fer aquests cribratges davant l'actual escassetat de vacunes i la dificultat que suposaria que aquestes es poguessin administrar als temporers abans que altre personal essencial.

Afrucat ha assegurat que el sector està preparat per a la campanya i que gràcies a l' "experiència de l'any passat" hi haurà disponibilitat d'EPIs per a productors i centrals. Així mateix, han demanat que es facilitin equipaments per aïllar els positius.

En aquest sentit, fa dos setmanes es va reunir el Comitè de Prevenció d’Afrucat, creat exprés per la Covid19 i que integra personal de l‘associació especialista en qualitat juntament amb 5 centrals referents del territori, i es va validar el protocol d’actuació de l’any passat afegint-hi la ventilació dels llocs de treball i la incorporació dels mesuradors de CO2. Aquest mesuradors de CO2 incorporen alarmes que es poden fixar per exemple a 1.000 ppm de CO2 i quan es disparen alerten de la necessitat de renovar l’aire, explica l'entitat.

tracking