SEGRE

Aquest és l'expermient social que han fet els Joves Agricultors de Catalunya

L'associació Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya han realitzat un experiment social, amb 6 productors d'aliments i 12 consumidors voluntaris.

L'essencial és invisible. Experiment social

L'essencial d'un producte és invisible als ulls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels consumidors i un dels productors seuen en una sala, separats tots dos per una cortina, la qual cosa no es veuen entre ells. L'experiment consistia en preguntar coses tan banals com, "Què valores més d'un producte, com l'oli, el vi, la mel...?" Davant aquesta pregunta el consumidor respon a la qüestió amb les qualitats físiques o de sabor del producte, el tangible.

La mateixa pregunta es feia al productor, el qual responia amb "tant de bo aquest producte, pogués parlar de tot el treball i esforç que hi ha al darrere". Amb aquesta resposta el productor sintetitzava el que valoren i consideren essencial tots els productors d'aliments. Destacant també, la necessitat d'un producte de proximitat i la feina que hi ha darrere d'aquest.

El punt de partida d'aquest experiment és situar als consumidors en el context dels últims anys. Els consumidors estan exposats a una sobre informació, i sobretot, a un mercat on l'oferta és molt àmplia, per la qual cosa, les exigències cada dia són més altes.

Mentre que els productors defensen el treball i la necessitat de donar importància a un bon producte de la terra, i la protecció d'aquest sector.

Amb la pandèmia s'ha observat que el sector alimentari és essencial per la societat, però sembla, "que alguns sectors són invisibles".

Al final de l'experiment els consumidors arriben a una reflexió conjunta amb els productors, són conscients que és una feina de 24 hores al dia, 7 dies a la setmana i 365 dies a l'any.

tracking