SEGRE

AGRICULTURA BALANÇ

El preu de l'ametlla s'enfonsa i UP exigeix mesures

La producció rècord als EUA i la Covid llasten el sector || El sindicat vol que es valori més la produïda a Catalunya

Imatge d’arxiu de recol·lecció d’ametlla a les Garrigues.

Imatge d’arxiu de recol·lecció d’ametlla a les Garrigues.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La producció rècord d’ametlles als Estats Units unida a la frenada en l’activitat provocada per la pandèmia de coronavirus han comportat una forta caiguda del preu d’aquesta fruita seca, segons va denunciar ahir Unió de Pagesos a través d’un comunicat.

Aquest sindicat agrari va manifestar que, al llarg de l’últim any, el preu ha baixat dos euros per quilo de gra. La davallada, van assenyalar, ha estat progressiva des del juliol, fins que s’ha frenat en l’entorn dels tres euros per quilo a les llotges de l’Estat espanyol. “Aquests preus no són sostenibles i comprometen el futur de les explotacions”, van advertir des d’UP.

Arran d’això, aquesta organització agrària va criticar que els preus de la llotja de Reus estan “pràcticament sempre” per sota dels d’altres llotges i orígens i va assenyalar la diferència entre el preu que ingressa el pagès per l’ametlla i el preu de la primera venda del gra és del voltant d’un euro per quilo.

Amb tot, des d'Unió de Pagesos van afegir que cal posar atenció en l’ametlla que es produeix a Catalunya, així com apostar per optimitzar el reg quan sigui possible i per la producció ecològica.

Igualment, van remarcar que, fa ja un any, van instar la conselleria d’Agricultura a elaborar un estudi de costos de transformació de la fruita seca a Catalunya.

tracking