SEGRE

AGRICULTURA GUARDONS

UP reconeix Pep Riera per una vida dedicada a defensar la pagesia

A l'entrega dels guardons Felip Domènech del sindicat agrari || En la categoria de millor entitat va ser distingida la Cooperativa Lletera Cadí

El president de la Cooperativa Lletera Cadí, Lluís Clotet, i el sindicalista Pep Riera, amb els guardons.

El president de la Cooperativa Lletera Cadí, Lluís Clotet, i el sindicalista Pep Riera, amb els guardons.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos va entregar ahir a la sala Coliseum de Corbins els Premis Nacionals Felip Domènech 2020 a Pep Riera, activista sindical que va ser coordinador nacional d’aquesta organització agrària des del 1978 fins al 2000. El guardó reconeix la seua trajectòria, ja des de l’oposició durant la dictadura franquista, en la qual ha demostrat que la lluita col·lectiva i solidària és l’eina més important que té l’agricultura.

Riera, que va rebre aquest guardó de mans de l’actual coordinador nacional d’UP, Joan Caball, va ser la veu del sindicat durant 22 anys i la imatge de referència del camp català, de les lluites sectorials i territorials, i també va tenir una gran capacitat i convicció per transmetre el compromís de la pagesia amb el país. Actualment, Riera és el coordinador comarcal al Maresme d’UP, entitat a la qual es va incorporar el 1974.

Josep Sellart, coordinador territorial de Lleida d’UP, va entregar a Lluís Clotet, president de la Cooperativa Lletera Cadí, el guardó en la categoria de millor entitat.

En la distinció s’ha tingut en compte el paper clau de la cooperativa en l’economia del Pirineu des de la seua fundació l’any 1915, a la creació de riquesa i ocupació al territori. La cooperativa recull llet dels productors diàriament a domicili, compta amb 105 socis ramaders que pertanyen exclusivament a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i té una plantilla de 120 treballadors.

En aquest sentit, aquesta activitat ha creat un teixit industrial al seu voltant per a transportistes i empreses de manteniment, entre d’altres . L’any 2000 va assolir el reconeixement comunitari com a Denominació d’Origen (DO) pel formatge de l’Alt Urgell i de la Cerdanya, mentre que l’any 2003 va rebre el mateix reconeixement per a la seua mantega.

L’acte d’entrega d’aquests guardons en honor del sindicalista d’UP Felip Domènech Costafreda (Artesa de Lleida, 1951-2013), va ser retransmès per Lleida TV.

El president de la Cooperativa Lletera Cadí, Lluís Clotet, i el sindicalista Pep Riera, amb els guardons.

El president de la Cooperativa Lletera Cadí, Lluís Clotet, i el sindicalista Pep Riera, amb els guardons.UNIÓ DE PAGESOS

tracking