SEGRE

RAMADERIA INTERPORC

El sector porcí registra un nou rècord històric d'exportacions

Amb la Xina com a principal client, amb un creixement de més del 22% || Interporc espera que gràcies a la vacunació contra la Covid augmenti la demanda interna

El porcí està registrant una tendència a l’alça en els preus.

El porcí està registrant una tendència a l’alça en els preus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector porcí espanyol va assolir el seu màxim històric en exportacions l’any passat al comercialitzar més de 2,9 milions de tones, la qual cosa representa un creixement del 22,2 per cent, per un valor total de 7,6 milions d’euros (+21,7%), segons l’últim baròmetre que ha publicat l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc), tot això malgrat ser el 2020 un any complicat per la crisi sanitària del coronavirus. D’aquesta manera, el porcí, important motor d’ocupació en el medi rural, es converteix en el segon sector més exportador del sistema agroalimentari espanyol, només darrere del de la fruita.

La Xina va continuar sent el país que més carn de porcí blanc espanyol va importar durant l’any passat amb gairebé 1,39 milions de tones, que representen el 47% del total de les exportacions, un 109,6% més que el 2019.

En total, el gegant asiàtic va adquirir carn de porcí blanc per valor de més de 3,1 milions d’euros, un 117% en comparació amb un any abans. El segon client és França, amb 291.220 tones i el tercer, Itàlia, amb 187.520 tones, mentre que el mercat comunitari va acaparar el 42,8% de les exportacions de porcí d’Espanya.

Segons Interporc, el mercat porcí europeu busca ara l’altra cara de la moneda de la Covid-19. Si l’any passat li va tocar bregar amb els tancaments de la vida social i els problemes de producció i logística lligats a la pandèmia, ara aposta perquè l’avenç de la vacunació porti a una reobertura de la restauració i una recuperació del comerç intraeuropeu en els propers mesos, cosa que s’hauria de traduir en una demanda càrnia interior més alta.

Així mateix, espera que les exportacions, sobretot a Àsia, continuïn sent afirmades.

tracking