SEGRE

Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries amb el 55,04% dels vots

A la vegueria de Lleida s'ha imposat JARC per només 51 vots i a l'Alt Pirineu i Aran, victòria àmplia d'UP

El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, en roda de premsa telemàtica després de saber-se el resultat de les Eleccions Agràries 2021.

Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries amb el 55,04% dels votsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió de Pagesos s'ha imposat, amb el 55,04% dels vots, a les eleccions agràries a Catalunya, uns comicis celebrats des d'ahir amb vot electrònic. Segons els resultats anunciats aquest divendres a la tarda per la conselleria d'Agricultura, a UP l'han seguit JARC, amb el 30,15% dels vots; Asaja, amb l'11,2% i UPA, amb 2,57%.

En canvi, a la vegueria de Lleida s'ha imposat, amb un 42, 73% dels vots JARC, seguida molt de prop per UP, que ha obtingut un 41,08% dels sufragis. La diferència ha estat de només 51 vots (1.322 per JARC i 1.271 per UP). En tercer lloc i ja a molta distància, Asaja s'ha emportat un 14,48% dels vots i UPA un 0,87%.

Pel que fa a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, s'ha imposat UP amb un 48,14% dels vots. El segueix JARC amb un 32,47%, Asaja amb un 16,96% i UPA amb un 1,29%. 

La participació ha arribat al 39,5% del cens a la vegueria de Lleida i al 45,35% a la de l'Alt Pirineu. Han votat remotament el 23% dels electors, mentre que el 65% ho ha fet electrònicament però des dels punts presencials.

Setena victòria

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, s'ha felicitat per ser l'organització líder a Catalunya "per setena vegada consecutiva des de 1994" i ha assegurat que el sindicat es "compromet a continuar treballant" per als agricultors de país en uns moments que ha assegurat que presenten profundes dificultats per al sector

A més, ha demanat "celeritat i responsabilitat" als polítics a l'hora de formar un nou Govern i ha reclamat que pensin en la gent i en buscar solucions per als seus problemes, també per als de el món agrari. En concret ha exigit que deixi de depredarse el món agrari per a altres sectors, ja que "tenim molt poc"; que es de resposta a l'repte ambiental que té importar productes per la petjada de carboni que vol dir, i que es gestionin els problemes provocats per la fauna

A més, ha demanat "celeritat i responsabilitat" als polítics a l'hora de formar un nou Govern i ha reclamat que pensin en la gent i en buscar solucions per als seus problemes, també per als de el món agrari. En concret ha exigit que deixi de depredarse el món agrari per a altres sectors, ja que "tenim molt poc"; que es de resposta a l'repte ambiental que té importar productes per la petjada de carboni que vol dir, i que es gestionin els problemes provocats per la fauna. 

Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries amb el 55,04% dels vots

Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries amb el 55,04% dels vots

tracking