SEGRE

AGRICULTURA METEOROLOGIA

Agroseguro comença a peritar les primeres 4.000 hectàrees per les gelades

Imatge d’arxiu d’un peritatge d’una finca sinistrada.

Imatge d’arxiu d’un peritatge d’una finca sinistrada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pèrits d’Agroseguro ja estan recorrent els primers camps sinistrats per les gelades registrades des del passat dia 19. De moment ha rebut informes de danys procedents d’unes 4.000 hectàrees, encara que espera que la xifra es pugui incrementar i acostar-se a les 7.000, segons fonts del pool assegurador.

En aquest cas, serà una primera valoració, perquè caldrà veure com evolucionen els arbres i els fruits per, més endavant, poder conèixer amb exactitud l’abast dels estralls que han estat causats pel fred. Igual com les primeres valoracions fetes públiques per la conselleria d’Agricultura, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i les organitzacions agràries, les pèrdues més importants les preveu en les espècies i varietats que tenien un desenvolupament fenològic més avançat i les més sensibles a les caigudes dels termòmetres.

La FCAC arriba a calcular pèrdues del 50% de la fruita de pinyol de Lleida, amb casos de finques o parcel·les en les quals no es collirà ni un fruit, amb el cent per cent de la producció destruïda, en especial en el cas de l’albercoc, però també en préssecs i nectarines. De la mateixa manera, també preocupa especialment als agricultors la baixada de qualitat de cara al mercat en fresc, amb la ruptura de pinyols, a tall d’exemple.

tracking