SEGRE

Alerten que les gelades del cap de setmana han afectat diversos cultius a la plana de Lleida

Cirerer afectat per la gelada de dissabte a Sant Guim de Freixenet.

Cirerer afectat per la gelada de dissabte a Sant Guim de Freixenet.Unió de Pagesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha advertit aquest dilluns que les gelades de la nit de dissabte a diumenge a la plana de Lleida, amb temperatures que van arribar a -4 graus en alguns indrets, han provocat danys en diversos cultius. En algunes poblacions de la Noguera, com ara Artesa de Segre, la gelada ha afectat vinyes, mentre que a la Segarra ha causat danys a cirerers i pruneres, i caldrà veure si també hi ha afectació en cereals, assenyalen des d'Unió de Pagesos. Al Segrià, prop de Gimenells, també han patit danys els cirerers, i a Sant Martí de Riucorb (Urgell) hi ha afectació en vinya en zones més fondes.

Pel que fa a la vinya, la gelada també pot haver provocat danys a l'àrea de Falset (Priorat), però caldrà esperar uns dies per veure l'afectació real, apunten des de l'organització agrària.

Alguns conreus herbacis com ara el pèsol, la colza i el cereal també podrien estar afectats però fins que no es comenci a granar l'espiga no es podrà valorar. Unió de Pagesos demana a Agricultura una valoració ràpida i acurada dels possibles danys.

Unió de Pagesos recorda que les gelades de finals de març van causar pèrdues de producció en fruita dolça i ametller entre el 20% i el 100% a la plana de Lleida, els dos Pallars, la Ribera d'Ebre i part del Priorat i l'Anoia. 

tracking