SEGRE

OCUPACIÓ SINDICATS

“No es repetiran errors de la passada campanya fructícola”

Afirma Cristina Rodríguez, reelegida com a líder de CCOO a Lleida || Pacheco exigeix acabar ja amb la reforma laboral

Cristina Rodríguez va ser reelegida ahir líder de CCOO a Lleida.

Cristina Rodríguez va ser reelegida ahir líder de CCOO a Lleida.CCOO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, va assegurar ahir que els diferents actors implicats en la campanya de la fruita han après dels “errors” de l’any passat i no es repetiran, però va admetre que en la que està a punt de començar afloraran els “problemes” de sempre, amb l’arribada de persones en situació irregular que no poden ser contractades. En aquest sentit, va exigir que les administracions prenguin mesures perquè ni ells ni cap treballador de la fruita acabi dormint al carrer.

Rodríguez va fer aquestes manifestacions al final del IX Congrés de CCOO de Lleida, en el qual va ser reelegida com a líder del sindicat a la demarcació. Segons va explicar, en els propers anys aspiren a “enfortir” la seua posició als centres de treball i en els espais de diàleg social de Lleida, demostrant que són una organització “útil i propera”, que aporta propostes. Una passa pel pla per a la “dignificació” de la campanya de la fruita a la demarcació.

Rodríguez exigeix posar totes les “eines” perquè ningú hagi de dormir al carrer

Va destacar que, a diferència de l’any passat, tant la Generalitat com la subdelegació del Govern central treballen per preparar la campanya i els actors implicats han après dels “errors” que van cometre l’any passat. Tot i així, va reconèixer que hi haurà els “problemes” de cada any a causa de l’arribada de persones en situació irregular que no poden ser contractades. En aquest sentit, com ja va publicar SEGRE, va subratllar que aquesta collita serà entre un 30% i un 40% menor que la del 2020, per la qual cosa caldrà menys mà d’obra. “Lleida ha de posar en marxa totes les eines perquè ningú acabi dormint al carrer”, va sentenciar.

Per la seua part, Javier Pacheco, líder de CCOO a Catalunya, va apressar el Govern espanyol a complir els compromisos als quals va arribar amb els sindicats i a acabar amb la reforma laboral. Així mateix, va exigir que es formi un nou govern a Catalunya i va apostar perquè els expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) es converteixin en una figura estructural del mercat laboral espanyol.

tracking