SEGRE

AGRICULTURA REIVINDICACIÓ

Demanen recuperar el 74% en ajuts al desenvolupament

Les cooperatives catalanes, davant dels plans del ministeri d'Agricultura || Podria llastar la competitivitat dels productors

Recol·lectora de cereal en un camp d’Alfés, fa uns dies.

Recol·lectora de cereal en un camp d’Alfés, fa uns dies.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va reclamar ahir al ministeri d’Agricultura que incrementi “ostensiblement” el cofinançament de les operacions de desenvolupament rural de la futura Política Agrària Comuna (PAC) i que reverteixi la retallada del 74 per cent del pressupost, uns 1.950 milions d’euros, aplicat en l’actual període de programació de la PAC. En cas contrari, van advertir a través d’un comunicat, “la implantació d’agroambientals i la competitivitat podrien quedar terriblement afectades per la falta de pressupost”.

D’aquesta manera, l’FCAC va respondre a les intencions del ministeri que lidera Luis Planas, que pretén consolidar aquestes retallades el període 2023-2027. La decisió s’adoptarà a la conferència sectoral d’Agricultura que s’ha de celebrar aquest mes.

Així les coses, Xavier Pié, vicepresident de les cooperatives catalanes, va afirmar que les retallades del Govern espanyol al desenvolupament rural “han tingut conseqüències molt tangibles a Catalunya, per exemple en la implantació de mesures agroambientals o en els ajuts que fomenten inversions per millorar la competitivitat de les explotacions, amb un percentatge d’ajuda sensiblement inferior a l’habitual”. “Seria inacceptable mantenir les retallades i, per això, el ministeri ha de reestablir la participació financera necessària per evitar el bloqueig d’accions que són estratègiques per al conjunt de la societat”, va concloure Pié.

Segons l’FCAC, en el període 2014-2020, les retallades del ministeri han significat passar de 230 milions a 58 milions d’euros, un descens de 172 milions en sis anys. Per la seua banda, les cooperatives també van exigir a la Generalitat que defensi les seues tesis davant del ministeri d’Agricultura.

tracking