SEGRE

MUNICIPIS SUBVENCIONS

El Segrià veu la campanya de la fruita “tranquil·la” i rebrà més ajuts

La Diputació augmenta a 400.000 euros les subvencions per a municipis fructícoles

Imatge de l’acte d’ahir a Seròs en el qual la Diputació va presentar el seu pla d’ajuts als alcaldes.

Imatge de l’acte d’ahir a Seròs en el qual la Diputació va presentar el seu pla d’ajuts als alcaldes.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes del Baix Segre preveuen una campanya de la fruita “tranquil·la” per la vacunació de temporers i l’experiència de la passada, que es va dur a terme en plena pandèmia, encara que demanen no abaixar la guàrdia. Per la seua banda, la Diputació ha augmentat a 400.000 euros els ajuts als municipis per a les despeses de la campanya.

El vicepresident Jordi Latorre va destacar que “s’han multiplicat gairebé per quatre” des del 2019. Va apuntar que les subvencions s’aprovaran al juliol i es rebrien al setembre.

Els alcaldes van agrair el suport de la Diputació i van demanar que la Generalitat concreti els ajuts que va prometre. Quant a la campanya, la primera edil d’Aitona, Rosa Pujol, va explicar que l’estan gestionant “igual que l’any passat”.

Va apuntar que per ara “tenim menys persones que venen a collir la fruita” a l’haver-hi un 30% menys de collita i va assenyalar que “hi ha més coordinació amb el Govern”. L’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, va dir que la temporada anterior “vam aprendre i vam patir molt” i va recordar que feia temps que el Baix Segre demanava la immunització de temporers.

L’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, va destacar que en el seu municipi ja s’han administrat “més de 2.000 dosis” de la vacuna de Janssen. L’alcalde de Bell-lloc, Ramon Cònsola, va apuntar que en la passada temporada només van tenir un positiu.

D’altra banda, fonts de Salut van indicar que els 4 casos en una empresa fructícola de Soses es van detectar en un cribratge i són a La Manreana (vegeu SEGRE d’ahir). Marco va apuntar “està tot controlat”.

tracking