SEGRE

AGRICULTURA INVESTIGACIÓ

Un algoritme per mesurar la morfologia de la fruita

Contribuirà decisivament a augmentar l'eficiència de la millora vegetal || Un equip del Centre d'Investigació en Agrigenòmica

L’estudi inicial s’ha fet amb maduixes, però es pot aplicar a altres fruites, com les pomes.

L’estudi inicial s’ha fet amb maduixes, però es pot aplicar a altres fruites, com les pomes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un equip investigador del Centre d’Investigació en Agrigenòmica (CRAG) ha desenvolupat un mètode informàtic automatitzat i rendible per avaluar la forma i el color de la fruita que contribuirà a augmentar l’eficiència agrícola. Segons l’IRTA, l’estudi, publicat a la revista científica Plant Phenomics, s’ha realitzat utilitzant imatges de maduixa, encara que el seu algoritme d’aprenentatge automàtic es pot aplicar fàcilment a altres fruits com pomes, tomates i cítrics.

El software ideat també pot predir virtualment la forma i l’aparença de la fruita, proporcionant alhora una poderosa eina de simulació per tal de dissenyar nous encreuaments. L’equip investigador ha donat accés obert al codi perquè la comunitat l’adapti a les seues necessitats.

Els investigadors han donat accés al codi perquè qui ho desitgi l’adapti a les seues necessitats

Atès que l’aparença de la fruita influeix críticament en l’acceptació dels consumidors, amb diferents preferències entre comunitats i al voltant del món, els trets morfològics com la forma, la mida i el color són molt rellevants en els programes de millora vegetal.

D’altra banda, la caracterització manual dels trets és un procés costós i inexacte, però avui dia es poden fer centenars de fotografies de fruites conreades en diferents condicions ambientals, fins i tot al camp, per recollir informació fenòmica objectiva.

Per tant, el desenvolupament d’eines analítiques noves i millorades capaces de transformar automàticament aquesta gran quantitat de dades en informació valuosa és clau per promoure l’avaluació de l’aparença de la fruita.

tracking