SEGRE

ESNOTICIA

Els enginyers agrònoms alerten de dèficit de titulats

El Col·legi rep ofertes d'empreses que li costa cobrir || El Congrés Nacional d'aquest àmbit se celebrarà el 2022 a Lleida

El campus de Cappont de la UdL, en una imatge d'arxiu.

El campus de Cappont de la UdL, en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms va alertar ahir que la falta de titulats en aquest àmbit comporta dificultats per poder cobrir totes les demandes de treball que reben per part d’empreses.

El delegat a Lleida, Domènec Vila, va detallar que el mes de setembre passat van registrar entre 17 i 20 ofertes laborals, “que costen de cobrir per falta d’estudiants d’aquesta enginyeria”, i va afegir que l’any passat en van gestionar 150. Així ho va indicar en la presentació del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, que se celebrarà a la Llotja de Lleida del 26 al 28 de setembre del 2022 i al qual s’espera una assistència d’un miler de persones.

“Hem detectat una demanda de vocacions d’enginyers agrònoms i esperem que aquest congrés ajudi a donar a conèixer aquesta professió, que té molta demanda laboral”, va remarcar Vila.

Per la seua part, Carlos Estarán, vocal del col·legi, va apuntar que volen “involucrar [en l’esdeveniment] com a voluntaris els estudiants de l’Escola d’Agrònoms”. Va explicar que en l’últim congrés celebrat a Còrdova així ho van fer i es va traduir “en un increment de les matriculacions, gràcies a la interrelació dels joves amb el sector.”.

Precisament, el congrés versarà sobre les “solucions de l’enginyeria agronòmica per al repte demogràfic”, la despoblació rural, l’estratègia “de la granja a la taula” i la innovació i la tecnologia.

“Parlarem de per què la joventut no té interès a quedar-se en zones rurals”, va indicar Estarán, i va subratllar que se centraran en “els problemes relacionats amb la despoblació rural, com el transport, la falta de tècnics o les comunicacions”.

El congrés estarà dividit en quatre àrees temàtiques. Una sobre el desenvolupament rural, una altra quant als nous recursos en la indústria agroalimentària, la tercera centrada en la logística, distribució i comercialització de nous productes i l’última, el paper de l’agronomia al mapa de les enginyeries.

Està prevista la presència d’enginyers agrònoms de Llatinoamèrica i Europa, així com una taula de debat amb la participació dels consellers d’Agricultura de les comunitats autònomes.

tracking