SEGRE

ECONOMIA

“El paper de la dona és essencial perquè el sector agrari no mori”

Dos dones pageses expliquen en primera persona el seu rol en un sector masculinitzat

“El paper de la dona és essencial perquè el sector agrari no mori”

“El paper de la dona és essencial perquè el sector agrari no mori”GOLDFISH STUDIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Maria Casoliva, una veïna de Sanaüja, i Montse Mangues, de Gerp, són dos joves que van decidir canviar el rumb de la seua vida i tornar als seus pobles per dedicar la seua vida al camp. Totes dos volen reivindicar avui, dia de la dona rural, el seu rol en un sector dominat pels homes i que, a més, està molt envellit i necessitat de la incorporació de relleus generacionals.

La Montse assegura que a ningú l’hauria d’estranyar avui dia veure una dona conduint un tractor per anar a la finca, però que moltes vegades la gent se la queda mirant i se sorprèn, ja que creuen que “l’agricultura, com que és un treball molt dur, és cosa d’homes”.

En termes similars s’expressa la Maria, que diu haver escoltat comentaris masclistes, “però no només al sector, sinó que a la societat en general hi ha masclisme”. Per a ella “encara queda molt camí per recórrer per aconseguir la igualtat i l’equitat” i creu que l’única manera d’aconseguir-ho és involucrant tota la societat, des de les famílies fins a les escoles.

Per a la Montse, la figura de la dona rural és clau perquè els pobles i el sector agrícola no morin..

Jordà: “Les dones rurals són dos vegades invisibles”

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i la d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, van reivindicar ahir el paper de la dona al món rural assegurant que “sense el seu talent la supervivència del sector primari no seria possible”.

Les dos conselleres es van reunir ahir amb l’associació Dones del Món Rural i van participar en unes jornades tècniques per impulsar el rol femení en aquest àmbit celebrat a Sant Mateu del Bages. Verge va remarcar la importància del paper de les dones al món rural i que és necessari reconèixer la diversitat a l’hora de “dissenyar i implementar polítiques que tinguin en compte que les formes de discriminació són múltiples i interrelacionades”. Jordà, per la seua part, va explicar que “les dones viuen una doble invisibilitat al ser dones i desenvolupar-se en un sector tradicionalment masculí”. Les dos van reafirmar el compromís del Govern “per desenvolupar i millorar les polítiques” en aquest sector..

“El paper de la dona és essencial perquè el sector agrari no mori”

“El paper de la dona és essencial perquè el sector agrari no mori”GOLDFISH STUDIO

tracking